iltasyazilim
FD Üye
Fellah Köfte (Patlıcan Yatağında) Tarifi İçin Malzemeler
*3 patlıcan
*3 sivri biber
*1 kapya biber (Salçalık)
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Zeytinyağı
*Az maydanoz
*Köfte için;(Ben Malatya köftesi bulgur (Yarma) kullandım
*Siz yapacağınız kişiye göre kendiniz oranını ayarlayın
*1 su bardağı köftelik bulgur
*Yarım su bardağı un
*Tuz
*Su
Köfte sosu için;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 küçük soğan
*2 sivri biber
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tutam maydanoz
*1 diş sarımsak
Üzeri için;
*Süzme yoğurt
*Tuz
Fellah Köfte (Patlıcan Yatağında) Tarifi Yapılışı
Önce fellah köftesini yapalım Bulgur ve tuzu sıcağa yakın ılık suyla ıslatalım 35 dk dinlendikten sonra içine un ekleyerek iyice yoğuralım Hamurdan istenilen şekilde ve büyüklükte köfteler yapalım
Diğer tarafta ocakta direk ateş üzerinde patlıcanları ve biberleri ara sıra çevirerek közleyelim
Sebzeler közlenirken Fellah köftenin sosunu yapalım Bunun için kuru soğan soyup yemeklik doğrayalım Biberleri de aynı şekilde küçük doğrayıp bir Tavada sıvı yağında pembeleşene dek kavuralım Sonra üzerine domates salçasını pul biberle birlikte alıp kavurmaya devam edelim Sonra en son tuzlu suda haşladığımız fellah köftesini de sosun içine alıp yavaşça karıştırarak soslayalım Üzerine ince kıyım bir tutam maydanozu da atıp ateşten alalım
Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup tahta üzerinde bıçakla ufak ufak doğrayalım, bir karıştırma kabına alalım İçine sarımsak rendeleyelim İnce kıyım maydanoz, tuz ve yağını da katarak iyice karıştıralım
Servis kabına bu köz sebzeleri alalım Ortasını açalım Açtığımız kısma fellah köftelerini yerleştirelim Üzerine de süzme yoğurt gezdirip afiyetle yiyelim
*3 patlıcan
*3 sivri biber
*1 kapya biber (Salçalık)
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Zeytinyağı
*Az maydanoz
*Köfte için;(Ben Malatya köftesi bulgur (Yarma) kullandım
*Siz yapacağınız kişiye göre kendiniz oranını ayarlayın
*1 su bardağı köftelik bulgur
*Yarım su bardağı un
*Tuz
*Su
Köfte sosu için;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 küçük soğan
*2 sivri biber
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tutam maydanoz
*1 diş sarımsak
Üzeri için;
*Süzme yoğurt
*Tuz
Fellah Köfte (Patlıcan Yatağında) Tarifi Yapılışı
Önce fellah köftesini yapalım Bulgur ve tuzu sıcağa yakın ılık suyla ıslatalım 35 dk dinlendikten sonra içine un ekleyerek iyice yoğuralım Hamurdan istenilen şekilde ve büyüklükte köfteler yapalım
Diğer tarafta ocakta direk ateş üzerinde patlıcanları ve biberleri ara sıra çevirerek közleyelim
Sebzeler közlenirken Fellah köftenin sosunu yapalım Bunun için kuru soğan soyup yemeklik doğrayalım Biberleri de aynı şekilde küçük doğrayıp bir Tavada sıvı yağında pembeleşene dek kavuralım Sonra üzerine domates salçasını pul biberle birlikte alıp kavurmaya devam edelim Sonra en son tuzlu suda haşladığımız fellah köftesini de sosun içine alıp yavaşça karıştırarak soslayalım Üzerine ince kıyım bir tutam maydanozu da atıp ateşten alalım
Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup tahta üzerinde bıçakla ufak ufak doğrayalım, bir karıştırma kabına alalım İçine sarımsak rendeleyelim İnce kıyım maydanoz, tuz ve yağını da katarak iyice karıştıralım
Servis kabına bu köz sebzeleri alalım Ortasını açalım Açtığımız kısma fellah köftelerini yerleştirelim Üzerine de süzme yoğurt gezdirip afiyetle yiyelim