iltasyazilim
FD Üye
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler köfte malzemesi için;
*15 su bardağı ince bulgur
*yarım su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 çorba kaşığı biber salçası
*pul biber
*kimyon
*tuz
sosu için;
*3 adet domates ya da konserve yaz domatesi
*yarım yemek kaşığı biber salçası
*3 diş sarımsak
*nar ekşisi
*tuz
isteğe göre üzerine
*tereyağı
*kırmızı biber
üzeri için;
*maydanoz
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? Yapılışı İnce bulguru 1 bardak soğuk su ile ıslatıyoruz Diğer köfte malzemeleriyle beraber geniş bir kaba alıp macun kıvamına gelinceye kadar azar azar ılık su ilave ederek yoğuruyoruz Hamurdan misket büyüklüğünde parçalarak alarak yuvarlayıp ortasına bastırıyoruz
Tencereye kaynamış olan sıcak suya biraz tuz ve dağılmaması için limon tuzu atıp köfteleri haşlıyoruz Pişmiş olan köfteleri süzgeçle alıyoruz
Sos malzemelerini pişiriyoruz Köftelerin üzerine döküyoruz (Ben bu aşamada kırmızı biberli eritilmiş tereyağı döküyorum, isteğe bağlı) Kıyılmış maydanoz ekliyoruz Afiyet olsun
*15 su bardağı ince bulgur
*yarım su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 çorba kaşığı biber salçası
*pul biber
*kimyon
*tuz
sosu için;
*3 adet domates ya da konserve yaz domatesi
*yarım yemek kaşığı biber salçası
*3 diş sarımsak
*nar ekşisi
*tuz
isteğe göre üzerine
*tereyağı
*kırmızı biber
üzeri için;
*maydanoz
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? Yapılışı İnce bulguru 1 bardak soğuk su ile ıslatıyoruz Diğer köfte malzemeleriyle beraber geniş bir kaba alıp macun kıvamına gelinceye kadar azar azar ılık su ilave ederek yoğuruyoruz Hamurdan misket büyüklüğünde parçalarak alarak yuvarlayıp ortasına bastırıyoruz
Tencereye kaynamış olan sıcak suya biraz tuz ve dağılmaması için limon tuzu atıp köfteleri haşlıyoruz Pişmiş olan köfteleri süzgeçle alıyoruz
Sos malzemelerini pişiriyoruz Köftelerin üzerine döküyoruz (Ben bu aşamada kırmızı biberli eritilmiş tereyağı döküyorum, isteğe bağlı) Kıyılmış maydanoz ekliyoruz Afiyet olsun