iltasyazilim
FD Üye
Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı biber salçası
*4 domates rendesi (ben domates konservesi kullandım)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
Pişirmek için:
*45 litre sıcak su
*1 yemek kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı İlk önce genişçe bir kapta bulgur ve irmik iki bardak sıcak suyla demlenmeye bırakılır
Diğer yandan sos hazırlanır Bir tencerede sarımsaklar zeytinyağında kavrulur Salça, domatesler ve tuz eklenir kaynatılır Kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Soğuyunca doğranmış maydanoz ve nar ekşisi eklenir
Demlenen bulgur ve irmiğe salça, yumurta, un ve baharatlar eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir
Bir tepsi hafif unlanır ve köftelerimiz fındık büyüklüğünde yuvarlanır Vaktiniz varsa serçe parmağınızla ortasına iz yapabilirsiniz
Büyükçe bir tencerede bol su kaynatılır İçine tuz atılır ve köfteler 1015 dakika kadar haşlanır Eğer tencereniz küçükse köfteleri 23 seferde haşlayın ki yapışmasın birbirine
Haşlanan köfteler sosla karıştırılır ve afiyetle yenir
*2 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı biber salçası
*4 domates rendesi (ben domates konservesi kullandım)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
Pişirmek için:
*45 litre sıcak su
*1 yemek kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı İlk önce genişçe bir kapta bulgur ve irmik iki bardak sıcak suyla demlenmeye bırakılır
Diğer yandan sos hazırlanır Bir tencerede sarımsaklar zeytinyağında kavrulur Salça, domatesler ve tuz eklenir kaynatılır Kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Soğuyunca doğranmış maydanoz ve nar ekşisi eklenir
Demlenen bulgur ve irmiğe salça, yumurta, un ve baharatlar eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir
Bir tepsi hafif unlanır ve köftelerimiz fındık büyüklüğünde yuvarlanır Vaktiniz varsa serçe parmağınızla ortasına iz yapabilirsiniz
Büyükçe bir tencerede bol su kaynatılır İçine tuz atılır ve köfteler 1015 dakika kadar haşlanır Eğer tencereniz küçükse köfteleri 23 seferde haşlayın ki yapışmasın birbirine
Haşlanan köfteler sosla karıştırılır ve afiyetle yenir