iltasyazilim
FD Üye
Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı un
*2 tane haşlanmış patates
*Tuz, pul biber, kimyon, karabiber
*Limon, maydanoz
Sosu için;
*3 tane domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Salça, tuz, nar ekşisi, kimyon ve karabiber
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı Köfte için, bulgur ve irmiği karıştırıp,baharatlar ve tuz eşliğinde 1 su bardağı sıcak su ile yoğurunİyice yoğurduktan sonra unu ilave edinpüre halindeki patatesleri ilave edin Yarım su bardağı soğuk su ekleyin ve tekrardan yoğurun bulgurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızı bastırınTüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra,tencerede suyu kaynatınSu kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın(İçine 1 tatlı kaşığı kadar da limon tuzu eklerseniz köftelerin dağılmasını engellersiniz)Tenceredeki kaynamış suya köfteleri atın ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca süzgeç kaşıkla alıp, servis tabağına koyunSos içinomatesleri rendeleyin İçine salçaları, baharatları, nar ekşisini, dövülmüş sarımsakları ve yağı ilave ederek pişirin Sos, suyunu çekip ağırlaşınca, pişmiş köftelerin üzerine ekleyin, iyice karıştırınÜstüne küçük doğranmış maydanozla servis yapın
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı un
*2 tane haşlanmış patates
*Tuz, pul biber, kimyon, karabiber
*Limon, maydanoz
Sosu için;
*3 tane domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Salça, tuz, nar ekşisi, kimyon ve karabiber
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı Köfte için, bulgur ve irmiği karıştırıp,baharatlar ve tuz eşliğinde 1 su bardağı sıcak su ile yoğurunİyice yoğurduktan sonra unu ilave edinpüre halindeki patatesleri ilave edin Yarım su bardağı soğuk su ekleyin ve tekrardan yoğurun bulgurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızı bastırınTüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra,tencerede suyu kaynatınSu kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın(İçine 1 tatlı kaşığı kadar da limon tuzu eklerseniz köftelerin dağılmasını engellersiniz)Tenceredeki kaynamış suya köfteleri atın ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca süzgeç kaşıkla alıp, servis tabağına koyunSos içinomatesleri rendeleyin İçine salçaları, baharatları, nar ekşisini, dövülmüş sarımsakları ve yağı ilave ederek pişirin Sos, suyunu çekip ağırlaşınca, pişmiş köftelerin üzerine ekleyin, iyice karıştırınÜstüne küçük doğranmış maydanozla servis yapın