iltasyazilim
FD Üye
Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*34 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (yaklaşık 2 su bardağı)
*1’er tatlı kaşığı pulbiber, karabiber, tuz
*1 orta boy rendelenmiş soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Haşlamak için: 67 su bardağı kaynar su
Sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı köftenin haşlama suyundan
Üzerine:
*Maydanoz, arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı Bulguru üzerini kaynar su ile 5 dakika ıslayalım Diğer malzemeleri katıp yoğuralım En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım Unladığımız tepsiye dizelim Köftelerin ortasına kurşun kalemin arkası ile küçük bir oyuk yapacak şekilde bastıralım
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım Köfteleri 5 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım Süzerken 1 çay bardağı su ayıralım
Tereyağı bir tavada eritelim Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim
Sosumuzu köftenin üzerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpelim Afiyet olsun
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*34 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (yaklaşık 2 su bardağı)
*1’er tatlı kaşığı pulbiber, karabiber, tuz
*1 orta boy rendelenmiş soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Haşlamak için: 67 su bardağı kaynar su
Sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı köftenin haşlama suyundan
Üzerine:
*Maydanoz, arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı Bulguru üzerini kaynar su ile 5 dakika ıslayalım Diğer malzemeleri katıp yoğuralım En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım Unladığımız tepsiye dizelim Köftelerin ortasına kurşun kalemin arkası ile küçük bir oyuk yapacak şekilde bastıralım
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım Köfteleri 5 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım Süzerken 1 çay bardağı su ayıralım
Tereyağı bir tavada eritelim Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim
Sosumuzu köftenin üzerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpelim Afiyet olsun