Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fellah Turşusu Hatay Yöresi

Fellah Turşusu Hatay Yöresi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fellah Turşusu Hatay Yöresi Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet patlıcan
*4 adet sivri biber
*3 diş sarımsak (isteğe göre)
*1 kase sumak (Sumak toz veya tane)
*Tuz

Fellah Turşusu Hatay Yöresi Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye keselim, tohumlarını ayıklayıp iri doğrayalım*Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım, küp küp doğrayalım Bir tencereye 4 su bardağı su koyup ocağa alalım, su kaynayınca sebzeleri ve 1 çay kaşığı tuz ilave edelim 1015 dakika haşlanan sebzeleri ocaktan alıp haşlama suyunda soğumaya bırakalım (Sebzeler ezilmeyecek şekilde haşlamamız gerekiyor) Sumağı derin bir tabağa alalım, üzerini kapatacak kadar ılık su (yaklaşık 2 kase kadar) ilave edip ekşisini suya bırakması için en az 12 saat bekletelim ve süzgeçten geçirip suyunu sebzelerin üzerine süzelim Tane sumak kullanıyorsak rengini verene kadar beklememiz gerekir Sarımsakları soyup ezip içine katalım Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabına koyalım eğer beklemek istemezseniz içerisine buz koyabilirsiniz Soğuk servis ediniz Afiyet olsun Bu turşumuz mercimekli pilavın ayrılmaz ikilisidir
 
858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt