Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fen lisesi öğrencisi ygs de ek puan

Fen lisesi öğrencisi ygs de ek puan

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ilk Kez belirteyim ben bir fen lisesi öğrencisiyim ;
1ygs de çiğ puanın üstüne gelecek olan ek puan nasıl hesaplanıyor?
2fen lisesi öğrencilerine ygs de aldıkları puanın üstüne minimum 65 puan veriyorlarmış doğrumu? değilse rakamlar nelerdir?
3fen lisesinde mektep sonuncusu olsam bile ilave puanım en düşük 65 puan mi gelicek? değilse rakamlar nelerdir?

Cevap: Fen lisesi öğrencisi ygs de ek puan

Yukarıda bahsedilen ek puan yani diğer bir deyişle Ortaöğretim Galibiyet puanı (AOP)2019 yılında uygulanmayacak Bundan Böyle üniversiteye giriş sınavında, öğrencilerin puanına okullarının genel başarısı etki etmeyecek, kişisel başarıları üzerinden puanları hesaplanacak 12 yıl devamsız eğitime ilişkin önerge yasalaşırsa

Üniversiteye girişte uygulanan puan hesaplamasında daha önce öğrencilerin ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı da esas alınıyordu

Yani hem okulda kendi başarıları, keza de okullarının ortalama başarı durumu sınavlarını etkiliyordu İşte bu başvuru formu kaldırıldı

Lakin öğrencinin okulda gösterdiği bireysel başarının sınava etkisinde de değişikliğe gidildi

Üniversite adaylarının okulda gösterdiği galibiyet, sınavına asgari 30, maksimum 60 puan ilave getirecek *

858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt