iltasyazilim
FD Üye
Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
34 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
12 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
34 adet defne yaprağı
HAZIRLANIŞI :
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin
ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirinBir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatınOrta hararetli ateşte 2025 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın
Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Malzemeler:
1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
34 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
12 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
34 adet defne yaprağı
HAZIRLANIŞI :
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin
ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirinBir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatınOrta hararetli ateşte 2025 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın
Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın