teknolojiuzmani
FD Üye
Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ'ın paylaştığı animasyon taraftarların akabinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de radarına girdi. Kulüp yaptığı açıklama ile Özdağ'a ve animasyona reaksiyon gösterdi.
Zafer Partisi önderi Özdağ paylaştığı kelam konusu animasyonda Ali Koç tiplemesi yer alıyordu.
Kulübün futbol ekibinde top süren Brezilyalı oyuncu Luiz Gustavo'nun ülkeden mancınıkla gönderilmeye çalışılmasını işleyen animasyon evvel taraftarlar tarafından reaksiyon görmüştü.
Kulüp de kelam konusu animasyona reaksiyonsuz kalmadı!
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:
'Zafer Partisi Genel Lideri Sayın Ümit Özdağ’ın resmi toplumsal medya hesaplarından yaptığı paylaşım üzerine açıklamamızdır;
Ülkemizin siyasi çerçevedeki gündemlerinden biri olan mülteciler konusuna dair yapılan ilgili paylaşımda; Kulübümüzün ve mukavelesi devam eden, üç yıldır formamıza hürmetle, sorumlulukla hizmet eden, ekibimizin kaptanlığını yapmış bir futbolcusunun isminin kullanılması, ima edilmesi kabul edilemezdir.
Daha evvel pek çok kere vurguladığımız bir gerçeği bir defa daha en açık haliyle lisana getirmek istiyoruz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü siyaset üstü bir pozisyondadır. Zorla içine çekilmediği sürece hiçbir siyasi sürecin, bahsin ve gündemin bir modülü olmamıştır ve olmayacaktır.
Bu hakikaten hareketle Sayın Özdağ’dan, futbolcumuza ve kulübümüze yapılan bu yaklaşımdan geri adım atılmasını beklediğimizi vurguluyor; kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dahil edilmemesini rica ediyoruz.'
Özdağ geri adım atmadı...
Kulübün açıklamasının akabinde bir paylaşım daha yapan Özdağ şu tabirleri kullandı:
'Fenerbahçe alıntıladığım, 2 gün evvel yayınlanan bu KOMİK animasyon İle ilgili açıklama yapmış. Doğrusu şaşırdım.Burada değerli olan Türk halkının sığınmacıları “Gönderme” konusunda kime inanç duyduğudur. Benim açıklamamda futbol/futbolcu ile ilgili tek tabir yok. Gülümseyi unutmayın...'