bilgisayarci
FD Üye
Yaz aylarında içinizi serinletecek, aynı zamanda tüm mide hastalıklarını ortadan kaldıran muhteşem bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Naneli ayranı bir kez tüketenler klasik ayran tüketmeyecekler. Peki evde naneli ayran nasıl yapılır?
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Ayran, yoğurdun su ile sulandırılması ve içine tuz eklenmesi sonucu elde edilir. Ayran, hem serinletici olması hem de iştah açması sebebiyle yaz aylarında herkes tarafından bolca tüketilir. Serinletici ve ferahlık verici özelliklerinin yanında sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Türk mutfağının en eski içecekleri arasında olan bu leziz içecek kalsiyum, potasyum gibi minerallerin yanında A, B2, B6 VE B12 gibi vitaminleri de içerir. Severek tüketilen ayran son yıllarda naneli bir şekilde tüketiliyor. Klasiklerin dışında olan naneli ayran kafelerde satış rekorları kırıyor. Peki naneli ayran nasıl yapılıyor?
NANELİ AYRAN TARİFİ:
MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
5 dal taze nane
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yoğurdu ve bir bardak suyu derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çatalla karıştırın.
Ardından tane naneleri ince ince kıyarak, yoğurda ekleyin. Karıştırma işlemine devam edin.
Son olarak tuzu, kalan suyu ekleyerek karıştırın. Kuru nane ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...