Yaz aylarında içinizi serinletecek, birebir vakitte tüm mide hastalıklarını ortadan kaldıran mükemmel bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Naneli ayranı bir sefer tüketenler klasik ayran tüketmeyecekler. Pekala meskende naneli ayran nasıl yapılır?
Ayran, yoğurdun su ile sulandırılması ve içine tuz eklenmesi sonucu elde edilir. Ayran, hem serinletici olması hem de iştah açması sebebiyle yaz aylarında herkes tarafından çokça tüketilir. Serinletici ve ferahlık verici özelliklerinin yanında sıhhat açısından da epeyce yararlıdır. Türk mutfağının en eski içecekleri ortasında olan bu hoş içecek kalsiyum, potasyum üzere minerallerin yanında A, B2, B6 VE B12 üzere vitaminleri de içerir. Severek tüketilen ayran son yıllarda naneli bir biçimde tüketiliyor. Klasiklerin dışında olan naneli ayran kafelerde satış rekorları kırıyor. Pekala naneli ayran nasıl yapılıyor?
NANELİ AYRAN TANIMI:
MATERYALLER
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
5 kol taze nane
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yoğurdu ve bir bardak suyu derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çatalla karıştırın.
Akabinde tane naneleri ince ince kıyarak, yoğurda ekleyin. Karıştırma sürecine devam edin.
Son olarak tuzu, kalan suyu ekleyerek karıştırın. Kuru nane ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...