Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ferec Meczub Kimdir Kısaca

Ferec Meczub Kimdir Kısaca
0
198

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ferec MeczUb Kısaca Hayatı

Ferec MeczUb Kısaca Biyagrafisi

Mısır'da yetişen velilerden İsmi Ferec olup Allah aşkıyla kendinden gecmiş olması sebebiyle Ferec MeczUb adıyla meşhur oldu Doğum tarihi bilinmemektedir On altıncı asırda yaşadı Mısır'da vefat etti ve Şeyh Behaeddin dergahına defnedildi

Şeyhulislam Zekeriyya elEnsari'nin oğlu Şeyh Cemaleddin anlatır:

Bir zaman gusul abdesti icin hamama gitmiştim Orada Ferec MeczUb da vardı Yanıma geldi Bana; Yanında olandan verdedi Ben de onun halini bildiğim icin yanımdaki gumuşlerden bir mikdar verdim Yine verdedi Bir mikdar daha verdim Tekrar istedi, tekrar verdim Benden aldığı paranın toplamı otuz dokuz adet gumuş para oldu Sonra yine istedi Ben de dayanamayıp; Ey Ferec yanımda sadece bir tane kaldı Onu da hamamcıya vereceğimdedim Bunun uzerine bana baktı ve; YahUdi Şamuel'e yazdım O gelip seni gorecekdedi Sonra hamamdan cıkıp gitti Cok gecmeden hakikaten bir yahUdi geldi Bana otuz dokuz altın verdi Ona; Bunlar nedir, neden veriyorsun?dedim YahUdi; Baban bana bunları borc vermişti Uzun zamandır odeyemedim Ancak şimdi odeme imkanım oldu Hemen hazırlayıp onun varisi olarak sana getirdim Lakin bu hadiseyi baban ile benden başka bilen yokturdedi

Daha sonraları Ferec MeczUb ile karşılaştık Lakin bu karşılaşmalarımızda benden hicbir şey istemedi Onu her goruşumde icimden; Allahu tealanın sevgili bir kulu benden az bir şey istedi, ben ise onu vermekten kacındım diyerek hadiseyi hatırlayıp uzulur ve tovbe ederdim

Gonlune Allahu tealanın aşkı dolmuş bir meczUbtu Acıktan kerametleri goruldu Halktan para toplar, sonra bunu muhtac, kimsesiz ve yetimlere, himayeye muhtac dul kadınlara verirdi Bazan da herkesin kolayca bulabileceği ceşitli yerlere koyar, gomer ve bulan insanlar sevinirdi

858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt