Uzun bir mühlet sonra Galataport İstanbul projesi için basının karşısına çıkan Doğuş Kümesi İdare Şurası Lideri ve CEO’su Ferit F. Şahenk'in verdiği kilolar dikkat çekti. Son bir yılda 12 kilo veren Şahenk, "Orada da tekrar yapılandık" dedi.
Bir gazetecinin “Geçen yıl sizi Fenerbahçe’nin bir basketbol maçında görmüştüm. Epey yapılı görünüyordunuz. Artık bakıyorum orada da bir tekrar yapılanma yapmış üzere görünüyorsunuz” sorusu üzerine de Ferit Şahenk esprili bir karşılık verdi: “Tabii her şey psikolojiyle ilişkili. Evet o periyottan bu yana 12 kilo verdim. Artık çok daha düzgünüm. Dediğiniz üzere orada da yine yapılandık.”
Şahenk, nasıl kilo verdiğini ise Meliha Okur'a anlattı. Şahenk, "Günde 3 öğün yemek yiyorum. Gece belirli bir saatten sonra asla bir şey yemiyorum. Protein yüklü beslenmeye dikkat ediyorum" dedi.
Meliha Okur'da , "Ben de Ketö diyeti yapıyorum" demesi üzerine Şahenk, "Biz de Ketö diyetini kız kardeşim yapıyor" karşılığını verdi.
Bir de geceden değişik bir not. Ferit Şahenk'i en çok heyecanlandıran husus ise kızının üniversite son sınıfa geçmesi olmuş.