fermantasyon teknikeri eğitimi ile ilgili bilgiler
Fermantasyon Teknikeri Eğitimi; Meslek eğitimi ceşitli universitelere bağlı meslek yuksek okulların Fermantasyon programında verilmektedir
Meslek liselerinin; Endustriyel Boya ve Dekorasyon, Endustriyel Boyacılık, Kimya, Lastik Teknolojisi, Petrokimya, Plastik İşleme, Plastik Teknolojisi, Proses, Sanayi Boyacılığı ve Uygulama Tekniği, Sınai Boya, Boya Teknolojisi, bolumlerinden mezun olanlar Fermantasyon on lisans programına sınavsız olarak girebilirler Meslek liselerinin sınavsız geciş icin belirlenen bolumleri dışındaki bolumlerden ya da liselerden mezun olanlarolacaklar ise OSYM Başkanlığınca yapılan Oğrenci Secme Sınavına (OSS) girmeleri, yeterli Sayısal (SAY) puanı almaları koşulu ile sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile acık olan programlara istedikleri taktirde YOSS puanlarına gore yerleştirilebileceklerdir
2 yıllık eğitim suresince; Matematik, Teknik Resim, Genel Kimya, Fizik, Bilgisayar, Makine Elemanları, Genel Mikrobiyoloji, Hammaddeler, Laboratuar Tekniği, İş Guvenliği ve İlk Yardım, Elektroteknik, Gıda Biliminde Temel İlkeler, Fermantasyon Mikrobiyolojisi, Şarap Teknolojisi, Fermantasyon Sanayii, Atıkların Değerlendirilmesi, Yuksek Alkollu İckiler Tek, Gıda Mevzuatı, Sofralık Zeytin Teknolojisi, Turşu Teknolojisi, Meyve ve Sebze Değerlendirmesi derslerini oğrenirler Ayrıca işletmelerde uygulama eğitimi yapılır
Fermantasyon Teknikeri Eğitimi; Meslek eğitimi ceşitli universitelere bağlı meslek yuksek okulların Fermantasyon programında verilmektedir
Meslek liselerinin; Endustriyel Boya ve Dekorasyon, Endustriyel Boyacılık, Kimya, Lastik Teknolojisi, Petrokimya, Plastik İşleme, Plastik Teknolojisi, Proses, Sanayi Boyacılığı ve Uygulama Tekniği, Sınai Boya, Boya Teknolojisi, bolumlerinden mezun olanlar Fermantasyon on lisans programına sınavsız olarak girebilirler Meslek liselerinin sınavsız geciş icin belirlenen bolumleri dışındaki bolumlerden ya da liselerden mezun olanlarolacaklar ise OSYM Başkanlığınca yapılan Oğrenci Secme Sınavına (OSS) girmeleri, yeterli Sayısal (SAY) puanı almaları koşulu ile sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile acık olan programlara istedikleri taktirde YOSS puanlarına gore yerleştirilebileceklerdir
2 yıllık eğitim suresince; Matematik, Teknik Resim, Genel Kimya, Fizik, Bilgisayar, Makine Elemanları, Genel Mikrobiyoloji, Hammaddeler, Laboratuar Tekniği, İş Guvenliği ve İlk Yardım, Elektroteknik, Gıda Biliminde Temel İlkeler, Fermantasyon Mikrobiyolojisi, Şarap Teknolojisi, Fermantasyon Sanayii, Atıkların Değerlendirilmesi, Yuksek Alkollu İckiler Tek, Gıda Mevzuatı, Sofralık Zeytin Teknolojisi, Turşu Teknolojisi, Meyve ve Sebze Değerlendirmesi derslerini oğrenirler Ayrıca işletmelerde uygulama eğitimi yapılır