iltasyazilim
FD Üye
Fermente Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet doğal yumurta
*1 bardak zeytinyağı
*1 bardak fermente patates peyniri
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 bardak kaymaklı ev yoğurdu
*Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu
*İnce kıyılmış dereotu
Fermente Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeleri koyup güzelce karıştırınız Bir bardak un ile kabartma tozlarını karıştırınız
Malzemeye ilave edip kontrollü bir şekilde unu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız
Hamuru yirmi dakika dinlendiriniz
Ben içini beyaz peynirden kullandım Siz istediğinizden kullanabilirsiniz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde fazla ezmeden peynir koyup kapatınız
Üzerine yumurta sarısı sürünüz
Orta derecede pişiriniz
Soğuduğu zaman saklama kabına koyup derin dondurucuya kaldırınız
AFİYET OLSUN
*3 adet doğal yumurta
*1 bardak zeytinyağı
*1 bardak fermente patates peyniri
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 bardak kaymaklı ev yoğurdu
*Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu
*İnce kıyılmış dereotu
Fermente Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeleri koyup güzelce karıştırınız Bir bardak un ile kabartma tozlarını karıştırınız
Malzemeye ilave edip kontrollü bir şekilde unu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız
Hamuru yirmi dakika dinlendiriniz
Ben içini beyaz peynirden kullandım Siz istediğinizden kullanabilirsiniz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde fazla ezmeden peynir koyup kapatınız
Üzerine yumurta sarısı sürünüz
Orta derecede pişiriniz
Soğuduğu zaman saklama kabına koyup derin dondurucuya kaldırınız
AFİYET OLSUN