Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Feselli Böreği ( Muş Yöresi)

Feselli Böreği ( Muş Yöresi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Feselli Böreği ( Muş Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :


*1 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı (silme) tuz
*1 şişe soda
*12 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt
*Aldığı kadar un

İç harç:


*Kuru soğan, kıyma, tuz, baharat yada peynir

Arası için:


*2 su bardağı sıvı yağ ve 1 paket margarin(margarini eritin dondurun ve suyunu dökün ardına tekrar ısıtın ve sıvı yağ öyle ekleyin)

Feselli Böreği ( Muş Yöresi) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bu tarif komşumdan kendisi Muşludur ve bu börek orada feselli diye geçermiş harika bir lezzettir deneyince sizde bana hak vereceksiniz ,öncelikle hamuru hazırlayalım ,bütün hamur malzemelerini katıp (mayayı sıvı malzemelerle önce eritin elinizle) kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim ve üstünü örtüp dinlenmeye koyalım ,yaklaşık yarım saat en az kalsın sonra iç harcını isteğe göre ister kıymalı yapın ki ben her birinden de yaptım yani hem sade (sade olacakta lezizdir) hem kıymalı hemde peynirliNOT: komşum patatesli bu böreğe uzun süre dayanmadığını ve lezzetli olmadığını söyler daha sonra bir tavaya 1 paket margarini alıp eritin soğutun soğuttuktan sonra donan margarinin suyunu süzün ve tekrar ısıtmaya koyun üzerine yaklaşık 2 su bardağı sıvı yağ dökün tabi bu ölçü sizin hamurunuza göre değişir böreği hazırlamaya geçilir ,öncelikle şunu belirtmeliyim hamuru kendi isteğinize göre az yada çok yoğurun ,ben yukarıdaki malzemeyi yani un ve sütü çoğaltarak yaptım, siz ölçünüzü ne kadar yapacaksanız o kadar yoğurun dinlenmiş hamuru bezelere ayırın, resimdeki gibi ve harç koyacağınız bir bezeyi açtıktan sonra hiç yer kalmayacak şekilde hazırladığınız yağdan dökerek iyice yayın ardına harcı koyup dürün ve içten dışa kıvrımlı olarak tepsiye dizin sade yapacağınız hamuru da üç beze ayrı ayrı açıp her kata yağ sürüp iyice gerin ve üçe ya da 4 e uzunlamasına keserek her kestiğiniz parçayı dürerek sarın ,tepsileri yağlayın ve yerleştirin bir sürede bu şekilde dinlendirin, hemen fırına vermeyin dinlenme sona erince üzerlerine yine yağ sürün ve elinizle baskı uygulayın korkmayın hamurunuz bozulmaz ,fırına verince çok güzel bir şekilde kabardığını göreceksiniz 180 derece fırına verin ve yaklaşık 3040 dk üzeri kızarana kadar pişirin ve servise hazır afiyet olsun Püf noktaları: 1 Margarini muhakkak erittikten sonra suyunu süzün 2 Patatesli yapacaksanız hemen tüketin buzlukta sadece patatesli dayanmıyor 3 Hamuru için süt muhakkak ılık olmalı 4 Hamurlar her aşamada dinlendirilmeli deneyecek olanlara kolay gelsin
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt