iltasyazilim
FD Üye
Bu aralar hayatımızda bir yenilikler, bu yeni durumlara alışma modu ve hem yeni durumların etkisi hem de kışın gelmesiyle bir tembellik havası hakim Bu süreçte mutfağa hiç girmiyorum bu yüzden yazamıyorum dersen yalan olur ama girsem de yeni yeni şeyler denemeye vakit bulamıyorum ne yazık ki Yeni şeyler denemeyince de hep klasik hepimizin bildiği lezzetleri yazmak için o kadar büyük bir enerji ve istek bulamıyorum kendimde Yeni şeyler yazamayım yeni birşeyler yapamyım diye beklerken de ayda bir post bile yazamaz hale gelmişim son günlerde Gerçi artık günler kısaldı Erkenden kararan ve soğuyan hava bizi iş çıkışı doğru eve sürükleyeceğine göre sanırım yavaş yavaş değişir bu durumda Bu yüzden bir süre daha beni affetmenizi diliyorum sevgili okuyucu Birkaç post daha belki klasik lezzetler ile devam ederiz ama sonra gelsin yepyeni tarifler
Bugünkü tarifimize gelecek olursak ben bu tabağı bir aralar Dukan Diyeti yaparken hazırlamıştım ve diyet sırasında çeşit olması için çok sevdiğim bu lezzeti Dukan Diyetine uyarlamıştım sadece ama şu anda her zaman yaptığım haliyle paylaşıyorum tarifi Eğer siz de Dukan diyeti yaparken deneek isterseniz tarifin içerisindeki ekmek yerine 23 yemek kaşığı yulaf kepeği kullanabilirsiniz
Malzemeler
500 gr kıyma
2 adet domates
12 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 adet kuru soğan
12 demet maydanoz
56 yaprak taze fesleğen (dilerseniz nane)
12 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı kırmızı biber
12 çay kaşığı kimyon
tuz
Köftemizi hazırlamak için kıymayı bir kaba alıyoruz Domatesimizi küçük küçük doğruyoruz Soğanı rendeleyip gerekirse suyunu süzüyoruz Daha sonra kıymamızın üzerine, rendelenmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, yumurta, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, fesleğen, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz Köfte harcımızı 1 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köftelerimizi hazırlıyoruz Hazırladığımız köfteleri ızgarada yada yağsız tavada pişirip servis ediyoruz
Yanında servis etmek için küçük bir kase yoğurda bir diş dövülmüş sarımsak, bir tatlı kaşığı mayonez, kekik, nane, pulbiber ve tuz ekleyerek sos hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun
Bugünkü tarifimize gelecek olursak ben bu tabağı bir aralar Dukan Diyeti yaparken hazırlamıştım ve diyet sırasında çeşit olması için çok sevdiğim bu lezzeti Dukan Diyetine uyarlamıştım sadece ama şu anda her zaman yaptığım haliyle paylaşıyorum tarifi Eğer siz de Dukan diyeti yaparken deneek isterseniz tarifin içerisindeki ekmek yerine 23 yemek kaşığı yulaf kepeği kullanabilirsiniz
Malzemeler
500 gr kıyma
2 adet domates
12 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 adet kuru soğan
12 demet maydanoz
56 yaprak taze fesleğen (dilerseniz nane)
12 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı kırmızı biber
12 çay kaşığı kimyon
tuz
Köftemizi hazırlamak için kıymayı bir kaba alıyoruz Domatesimizi küçük küçük doğruyoruz Soğanı rendeleyip gerekirse suyunu süzüyoruz Daha sonra kıymamızın üzerine, rendelenmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, yumurta, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, fesleğen, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz Köfte harcımızı 1 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köftelerimizi hazırlıyoruz Hazırladığımız köfteleri ızgarada yada yağsız tavada pişirip servis ediyoruz
Yanında servis etmek için küçük bir kase yoğurda bir diş dövülmüş sarımsak, bir tatlı kaşığı mayonez, kekik, nane, pulbiber ve tuz ekleyerek sos hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun