Fesleğen Bitkisinin Yararları
Fesleğen Bitkisi: Reyhan olarak da bilinen fesleğen, genellikle ılıman iklimlerde yetişen, beyaz veya pembe renkte cicekler acan ve guzel kokulu yaprakları olan bir bitkidir
Fesleğenin Faydaları: Sakinleştirici ozelliği ile vucudu rahatlatır Enerji verir İştah acıcıdır Hazımsızlığı giderir Oksuruğu ve baş donmesini keser Ağız icindeki yaralara karşı faydalıdır Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır Cayı yapılıp icilirse bağırsak gazlarını giderir Cildi rahatlatır Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla sac derisine masaj yapılırsa sac koklerini guclendirir Fesleğen yağı selulit şikayetlerini azaltır
Fesleğen nasıl kullanılır? Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da ciğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır Kendisi pişirildiğinde tadını cabuk yitirdiği icin, genellikle yemeklere son anda katılır Sus bitkisi olarak da kullanılır Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır Esans yapımında da kullanılır Baharat olarak corbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek icin kullanılır
Fesleğen Bitkisi: Reyhan olarak da bilinen fesleğen, genellikle ılıman iklimlerde yetişen, beyaz veya pembe renkte cicekler acan ve guzel kokulu yaprakları olan bir bitkidir
Fesleğenin Faydaları: Sakinleştirici ozelliği ile vucudu rahatlatır Enerji verir İştah acıcıdır Hazımsızlığı giderir Oksuruğu ve baş donmesini keser Ağız icindeki yaralara karşı faydalıdır Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır Cayı yapılıp icilirse bağırsak gazlarını giderir Cildi rahatlatır Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla sac derisine masaj yapılırsa sac koklerini guclendirir Fesleğen yağı selulit şikayetlerini azaltır
Fesleğen nasıl kullanılır? Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da ciğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır Kendisi pişirildiğinde tadını cabuk yitirdiği icin, genellikle yemeklere son anda katılır Sus bitkisi olarak da kullanılır Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır Esans yapımında da kullanılır Baharat olarak corbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek icin kullanılır