Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fesleğen Soslu Tagliatelle (Talyatelle)

Fesleğen Soslu Tagliatelle (Talyatelle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 paket tagliatelle makarna
250 gr taze parmesan veya eski kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
5 diş sarmısak
1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle büyük bir tencereyi önümüze alalım, içine 78 bardak su koyalım Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve makarnalarımızı hiç kırmadan bu tuzlu suyun içine atıp, kaynamaya bırakalım Makarnayı, İtalyanların dediği gibi ?al dente? yani dişe dokunur dirilikte, 78 dakika pişirin, pişince ocaktan indirin Böylece makarnaların çok pişmeyip, bir paça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar
Makarnalarımız pişerken biz bu arada fesleğenli sosumuzu hazırlamaya başlayalım Önce karabiberleri, sarmısakları biraz tuz ile havanda dövüyoruz Daha sonra içine zeytinyağını ilave edip, biraz daha dövüyoruz ve derin bir kaba alıyoruz
Bu arada taze fesleğenleri ve maydanozları ince ince kıyıyoruz Karabiber ve sarmısak karışımının üstüne ilave ediyoruz Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin Sıra geldi peynirimize, parmesan peynirini veya eski kaşar peynirini, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekliyoruz ve hepsini iyice karıştıyoruz Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz Makarnamızı soğuk sudan geçirmiyoruz ve suyunu süzdükten sonra tekrar tencereye koyarak içine hazırladığımız fesleğen sosunu ilave ediyoruz İki tahta kaşığın yardımıyla makarnaları ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın
Sıcak sıcak servise sunabilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt