iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 diş sarmısak
1 adet chili biber
karabiber
120 ml zeytinyağı
100 gram pirinç
800 ml sebze suyu
100 gram arpacık soğanı
2 top mozarella
250 gram domates
tuz
1 demet fesleğen
Yemeğin Tarifi
Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın Sarmısağı soyup, ezin Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın 45 ml sıvı yağı bir tencerede kızdırın Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun 700 ml sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml yağ ve 100 ml sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 23?si ile karıştırın Kalan püreyi ayırın Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın İçine tuz ve karabiber ek
4 diş sarmısak
1 adet chili biber
karabiber
120 ml zeytinyağı
100 gram pirinç
800 ml sebze suyu
100 gram arpacık soğanı
2 top mozarella
250 gram domates
tuz
1 demet fesleğen
Yemeğin Tarifi
Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın Sarmısağı soyup, ezin Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın 45 ml sıvı yağı bir tencerede kızdırın Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun 700 ml sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml yağ ve 100 ml sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 23?si ile karıştırın Kalan püreyi ayırın Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın İçine tuz ve karabiber ek