iltasyazilim
FD Üye
Fesleğenli Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg domates
*4 adet kesme şeker
*taze fesleğen
*10 diş sarımsak
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*yarım çay bardağı üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
Fesleğenli Domates Sosu Tarifi Yapılışı Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Sarımsakları soyup iki üç parçaya kesin Büyük bir tencereye sıvı yağı alıp sarımsakları bir iki dakika kavurun Üzerine domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın Ara sıra karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat pişirin Domatesler eriyip sulanınca kapağını açıp kaynatmaya devam edin Bu arada sirke, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin Fesleğen yapraklarını ekleyin ve karıştırın Kaynadıkça domatesin suyu azalacaktır ve kıvamı koyulaşacaktır Ben yaklaşık bir buçuk saat kaynattım, siz kendi tercihinize göre istediğiniz kadar kaynatabilirsiniz Sos kıvam aldığında sıcağıyla blender ile domatesleri bir dakika kadar karıştırın Zaten iyice pişmiş olduğu için domatesler kolayca püre haline gelecektir Bu arada kavanoz kapaklarını 5 dakika kadar bir tencerenin içinde kaynatalım Önceden sıcak suda yıkanmış kavanozlarımıza kaynayan domates soslarını doldurup, varsa taşan sosları bir bezle temizledikten sonra kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirip masanın üzerinde soğuyana kadar bekletelim Hazırladığımız domates sosunu makarnalarda, et ve sebze yemeklerinde, kısacası domates kullandığınız hemen her yemekte gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
Not: Bu ölçülerle yarım boy kavanozlarla 4 kavanoz domates sosu elde ettim
*3 kg domates
*4 adet kesme şeker
*taze fesleğen
*10 diş sarımsak
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*yarım çay bardağı üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
Fesleğenli Domates Sosu Tarifi Yapılışı Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Sarımsakları soyup iki üç parçaya kesin Büyük bir tencereye sıvı yağı alıp sarımsakları bir iki dakika kavurun Üzerine domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın Ara sıra karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat pişirin Domatesler eriyip sulanınca kapağını açıp kaynatmaya devam edin Bu arada sirke, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin Fesleğen yapraklarını ekleyin ve karıştırın Kaynadıkça domatesin suyu azalacaktır ve kıvamı koyulaşacaktır Ben yaklaşık bir buçuk saat kaynattım, siz kendi tercihinize göre istediğiniz kadar kaynatabilirsiniz Sos kıvam aldığında sıcağıyla blender ile domatesleri bir dakika kadar karıştırın Zaten iyice pişmiş olduğu için domatesler kolayca püre haline gelecektir Bu arada kavanoz kapaklarını 5 dakika kadar bir tencerenin içinde kaynatalım Önceden sıcak suda yıkanmış kavanozlarımıza kaynayan domates soslarını doldurup, varsa taşan sosları bir bezle temizledikten sonra kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirip masanın üzerinde soğuyana kadar bekletelim Hazırladığımız domates sosunu makarnalarda, et ve sebze yemeklerinde, kısacası domates kullandığınız hemen her yemekte gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
Not: Bu ölçülerle yarım boy kavanozlarla 4 kavanoz domates sosu elde ettim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.