iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
Harcı içi;
1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
2 adet kırmızı biber (çuşka)
HAZIRLANIŞI
Biberi ılık suda bekletin
1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın
Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın
Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin
Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
Harcı içi;
1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
2 adet kırmızı biber (çuşka)
HAZIRLANIŞI
Biberi ılık suda bekletin
1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın
Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın
Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin
Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin