Festane Şekeri festane şekeri festane id 1548697442 1548697442 festanesekeri5c4f3f66cf525festanesekeri5c4f3f66cf525 festanesekeri5c4f3f66cf525 Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 kadeh) 2 su bardağı şeker (biraz daha eksik konabilir) 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 125gr yumuşamış tereyağmargarin (ben 110gr koydum) 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı) 3 yumurta Yapılışı Eğer sıfırdan başlayayım diyorsanız 1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın (düdüklüde 10dk sürmedi benimki) Konserve fasulye kullanacaksanız ayrıntılarıyla yıkamayı unutmayın Üşenmeyip de kabuklarını ayıklarsanız daha iyi olur İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu veya el karıştırıcısı ile tamamen ezin Haşlama suyundan fazla eksik ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip ayrıntılarıyla karıştırın Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin fakat Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün Tarifi alırken not düşmüşüm borcam olmayan bir kapta pişsin diye Çıkarması basit olsun diye tepsiyi alimunyum folyo ile kapladım ve karışımı o kadar döktüm 150C (300F) fırında yaklaşık 1 saat pişirin Üstüne bir sos gerekmiyor ama dilerseniz küçük kareler halinde kesip üstüne çikolata sosu döküp pek de ikram edebilirsiniz