Fethullah Güler Yüzlü sessizliğini bozdu Fethullah Güler Yüzlü Türkiye'ye dönecek mi? Uzun süren sessizliğini bozan hoca merak edilen konulara yanıt verdi Fethullah Gülen şu aşamada Türkiye'ye dönmeye niyeti değil Ergeknekon davası sanıklarının GATA'ya kendilerini atmasını da Ergenekon'da bir 'GATA'kulli varsözleriyle değerlendiriyor Sabahleyin yazarı Mahmut Övür bazı gazetecilerle birlikte Amerika'da yaşayan Güler Yüzlü öğretmen ile söyleşi yaptı Övür, Tebessüm Eden'in açıklamaları bugünkü köşesinde yazdı SIKINTILARI HÜKÜMETE FATURA EDERLER Siz mümkün görüyor musunuz bunu? Orda hükümeti zora sokmamak için şu an dönmeyi düşünmüyorum Şehvetli hareket etmemeli Olabilecek sıkıntıları hükümete fatura ederler Yargının en tedirgin zamanlarında beraat aldım Hukuken bir sorun yok dönmemde ama hâlâ bazı dengeler aleyhte Durumu bu haliyle korumak vacip gibi Sonu nereye varır Allah bilir Bizler üzerimize düşeni yapmalıyızYAVUZ SULTAN SELİM GİBİ KARŞILANDI Başbakanın çıkışı dürüst bir çıkıştı Millet da desteğini verdi Zaten daha sıcağı sıcağına özür dilemeleri de bunu gösteriyor Türkiye'de Yavuz Sultan Selim gibi karşılandı Türkiye bölgede kayda değer bir ülke Türkiye'siz bu alan düşünülemez Çünkü baştan Osmanlı'dan kalma muhteşem bir kredimiz var'GATA'kulli var' Bu işlerin sulandırıldığı gibi bir endişe var Bana da öyle geliyor Baksanıza sürekli Silivri Cezaevi'yle GATA aralarında, bir ara Cengiz Çandar söyledi, yatay geçiş, yani yatış geçişi var Bizim Erzurumlular bunu şöyle yorumluyor; 'Bu işin içinde bir 'GATA'kulli var' Hükümete aleyhinde da bir takım hesaplar seziliyor Bunlar iyi şeyler değil NEO OSMANLILAR Bölgede gerginlik var Bir otorite boşluğu var ABD o boşluğu oluşturdu Şu an kendi içlerinde fazla ayrıldılar Arasında kin ve korku var Şiiler'in bile içlerinde bu var ABD de bunu istiyordu Girip çıktıkları yeniden problem bıraktılar O bölgelerin kaderi bu maalesef Hariciler, Moğollar, Emeviler, Bizans geçti o bölgelerden Osmanlı'ya değin defalarca kan revan içinde kaldı Jeopolitik olarak çok önemli bir yer En sorunsuz zamanları Osmanlı dönemi olmuş Dileriz yeni Osmanlı ruhu olur oralarda Neoconlar'a karşı Neo Osmanlılar