Nefis kremalı parmesanlı sosuyla yiyenlerin bayılacağı pratik makarna tanımı ile sizlerleyiz! İtalyan lezzeti fettuccine makarnayı çok seveceksiniz!
Fettuccine Tanımı
Materyaller;
500 gr fettuccine makarna
6 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak (kıyılmış)
1,5 su bardağı krema
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1/4 çay kaşığı karabiber
Maydanoz
Fettuccine Hazırlanışı
Büyük bir tencerede su kaynatın. Suya tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra, makarnayı ekleyin ve paketteki talimatlara nazaran pişirin. Büyük bir tavada tereyağını eritin. Sarımsağı ve akabinde kremayı ekleyerek 4-5 dakika pişirin. Akabinde parmesan peynirinin yarısını, tuzu ve karabiberi karışıma ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Makarnanın haşlama suyundan bir ölçü kenara ayırın. Tavada pişirdiğiniz sosa az ölçüde ekleyin. Peynir eriyip pürüzsüz bir kıvam aldığında ocağı kapatın. Haşladığınız makarnaya pişirdiğiniz sosu ekleyin. Servis ederken kalan parmesan peynirini makarnanın üzerine serpin. İsteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz serpin.