Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fettucini Makarna Nasıl Yapılır?

Fettucini Makarna Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fettucini makarna erişteye benzer bir bu makarna türüdür Bu makarna alfredo sosla tüketildi zaman, gerçekten mükemmel bir lezzete sahip olur Hazırlanacak sos alfredo, taze süt kreması, yağ ve parmesan peyniriyle birlikte harmanlanır

Makarnayı her zaman yaptığınız gibi, geniş bir tencerede bol miktarda suyun içinde haşlayın Çünkü piştikten sonra hacimleri arttığından, bol suyun içinde daha iyi pişer Birde makarnanızı piştikten sonra soğuk suyun altında tutmayın Bu şekilde makarna sosu içine daha iyi çeker

Çünkü soğuk suya tutarsanız, makarnanın pişmesini durdurarak, gözeneklerini kapatırsınız Bunu aynı bir şok etkisi gibi düşünebilirsiniz Gözenekler açık olursa, makarnanız hazırladığınız her türlü sosla beraber mükemmel uyum sağlar Şimdi beraber fettucini makarna yapımına başlayalım

Fettucini makarna için gerekli malzemeler (Alfredo sosla)

1 paket fettucini makarna (500 gram)
2,5 su bardağı süt kreması
3 yemek kaşığı tereyağı
200 gram tavuk göğsü
100 gram mantar (Tercihen dilimli konserve mantar)
Bir tutam fesleğen (Taze ya da kuru)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
100 gram rende parmesan peyniri
Yeteri kadar karabiber ve tuz

Fettucini makarna yapımı

Makarnaların haşlanacağı tencerenin içine bol miktarda su koyup ocağın üstüne alın Suyun içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave etmelisiniz Tencerede su kaynadıktan sonra tuzu ilave edip karıştırın Tuz eridikten sonra fettucini makarnayı kaynayan suyun içine atın Makarna yaklaşık olarak 1415 dakika içinde pişecektir Bu arada önceden haşlamış olduğunuz tavuk göğsünü küçük küp şeklinde doğrayın

Mantarlar dilimli değilse, bunları da ince bir şekilde dilimleyin Sarımsakları da iyice ezin Bir tavanın içerisinde tereyağını eritip, içine doğradığınız tavuk göğsünü atın Bunları sotelerken doğradığınız mantarları da içine ilave edin İçine ezdiğiniz sarımsağı da atıp 12 dakika bunları da soteleyin

Daha sonra içerisine süt kremasını dökebilirsiniz Krema köpürdükten sonra, içine rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını, karabiber, fesleğen ve tuzu ilave edebilirsiniz Fesleğeni arzunuza göre ister kuru, ister taze kullanabilirsiniz Bu arada fettucini makarna yeteri kadar haşlanmıştır Bunu süzüp, sosla birlikte güzelce karıştırın

Makarnayı soğuk suya tutmanızı tavsiye etmiyoruz Çünkü gözenekleri sıcak olduğunda açık olacağı için, sosla beraber daha iyi özdeşleşip, daha lezzetli olur Makarna sosunu iyice emdikten sonra, servis tabaklarına alacağınız makarnanın üstüne kalan rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirebilirsiniz Şimdi fettucini makarnayı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz

Afiyet olsun

 
858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt