iltasyazilim
FD Üye
fevkaladenin fevkinde sözündeki fevk nedir
1 Üst:
Yüz kartalın kanadından daha adaleli kanatlarla bulutların fevkine çıktık Y K Karaosmanoğlu
2 Yukarı
Bülent Ersoy'un fazla kullandığı kelimebenim bildiğim kadarıyla fevkalade: güzelliğin şahaneliğin üstteki sınırı ve fevki de pekiştirmesi yani türkçe olarak kullanmaya kalkarsak cümleyi 'üst güzelliğin üstü' gibi bi tümce çıkıyor
Örnek Tümce içinde:
Fevzi: merhabalar nasılsınız efendim
Ersoy: fevkaladenin fevkindeyim efendim
Fevzi: ne hoş, Allah fevkinlik versin, bize nasıl bir şarkı okuyacaksınız(söyleyeceksiniz değil illa okuyacaksınız)
Ersoy: Fevkaladenin fevkinde bir şarkı
Fevzi: peki efendim dinliyoruz
Fevzi:çok güzel bir şarkıydı teşekkür ederim
Ersoy: harikuladenin harında bir şarkı bu gerçekte
Fevzi: isterseniz bknu çıkarmayalım efendim *
1 Üst:
Yüz kartalın kanadından daha adaleli kanatlarla bulutların fevkine çıktık Y K Karaosmanoğlu
2 Yukarı
Bülent Ersoy'un fazla kullandığı kelimebenim bildiğim kadarıyla fevkalade: güzelliğin şahaneliğin üstteki sınırı ve fevki de pekiştirmesi yani türkçe olarak kullanmaya kalkarsak cümleyi 'üst güzelliğin üstü' gibi bi tümce çıkıyor
Örnek Tümce içinde:
Fevzi: merhabalar nasılsınız efendim
Ersoy: fevkaladenin fevkindeyim efendim
Fevzi: ne hoş, Allah fevkinlik versin, bize nasıl bir şarkı okuyacaksınız(söyleyeceksiniz değil illa okuyacaksınız)
Ersoy: Fevkaladenin fevkinde bir şarkı
Fevzi: peki efendim dinliyoruz
Fevzi:çok güzel bir şarkıydı teşekkür ederim
Ersoy: harikuladenin harında bir şarkı bu gerçekte
Fevzi: isterseniz bknu çıkarmayalım efendim *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.