Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fıdıgabın(kıymalı çerkez mantısı)

Fıdıgabın(kıymalı çerkez mantısı)
0
123

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
http:img375**************img3753334kabin6

MALZEMELER

Hamuru İçin;

2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz ve su
İçi İçin;
200 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
karabiber
tuz
pul biberi (arzuya göre)

Sosu için;
Tereyağ
nane
kırmızı toz biber

Yapılışı;
2 su bardağı unu eleyin Ortasını açıp bir yumurta kırın Tuz ekleyin Üzerine azar azar ılık denecek derecede olan su ekleyip yoğurmaya başlayın Biraz sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun İki bezeye ayırıp biraz dinlendirin
Hamur dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım 200 gr kadar kıymaya bir orta boy soğanı rendeleyin Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice yoğurun

Hamur bezesini açın (Yaklaşık olarak Davul fırın tepsisi büyüklüğünde oluyor) Çay bardağı veya kahve fincanının ağzıyla bu yufkadan yuvarlaklar kesin Hazırlanan bu yuvarlakların ortasına fındık büyüklüğünde iç harcından koyarak bir sağdan bir soldan katlayarak resimdeki şekli verin Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayın (Yufkalardan artan parçaları dilerseniz tekrar yoğurup bir yufka daha elde edin, dilerseniz erişte şeklinde kesip kurutun Kurutursanız onları buzluğa atarak daha sonra herhangi bir çorbaya ekleyip değerlendirebilirsiniz)

Büyükçe bir tencereyi yarısından fazla suyla doldurup suyu kaynatın İçine az miktarda sıvıyağ ekleyin Tuz da koyduktan sonra kabınleri birbirlerine yapışmamaları için teker teker suya atın Haşlanırken sakın karıştırmayın dağılabilir İyice yumuşadıktan sonra büyük bir kevgirle hamurları incitmemeye özen göstererek sudan alın Büyükçe bir kaba aktarın

Tereyağını tavada kızdırın Önce naneyi, altını akpattıktan sonra da kırmızı toz biberi ilave edin Hamurları servis ederken bu sosu üzerine gezdirin


Alinti


 

Similar threads

Malzemeler: Hamur için: 3 su bardağı bulgur 2 çay kaşığı tuz Aldığı kadar su Sos için: 2 tane kuru soğan 56 tane sivri biber 23 tane domates 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı nane 34 dal maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
MALZEME LİSTESİ Hamur için ; 4 su bardağı un 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz İç Harcı İçin ; 5 adet patates 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Karabiber, Kırmızı pul biber Tuz Zeytinyağı Yarım demet maydanoz Sosu İçin ; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Çerkez Tatlısı Recipe Type: Tatlılar Cuisine: Türk Author: Yasemin Prep time: 20 dakika Cook time: 25 dakika Total time: 45 dakika Serves: 8 Kişilik Ingredients Hamur için: 3 su bardağı un 100 gram oda sıcaklığında margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı irmik 20 gram yaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
MALZEMELER 2 su bardağı un 4 su bardağı su 3 yemek kaşığı margarin 1 tutam tuz 2,5 su bardağı şeker 2 dilim limon Not : Malzeme 4 kişiliktir HAZIRLANIŞI Tencereye suyu ve margarini koyun Margarin eridiğinde unu, birer tutam şeker ve tuzu ekleyin Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Köfteli Kesme Hamur Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı kesme hamur (veya bir çay bardağı pirinç *1 büyük kase yoğurt *1 yumurta *1 çorba kaşığı un *Su, tuz *Köfte malzemesi *150200 gr kadar kıyma *1 tatlı kaşığı irmik *1 küçük soğan *2 çorba kaşığı sıvı yağ *Tuz, karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt