iltasyazilim
FD Üye
http:img375**************img3753334kabin6
MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz ve su
İçi İçin;
200 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
karabiber
tuz
pul biberi (arzuya göre)
Sosu için;
Tereyağ
nane
kırmızı toz biber
Yapılışı;
2 su bardağı unu eleyin Ortasını açıp bir yumurta kırın Tuz ekleyin Üzerine azar azar ılık denecek derecede olan su ekleyip yoğurmaya başlayın Biraz sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun İki bezeye ayırıp biraz dinlendirin
Hamur dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım 200 gr kadar kıymaya bir orta boy soğanı rendeleyin Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice yoğurun
Hamur bezesini açın (Yaklaşık olarak Davul fırın tepsisi büyüklüğünde oluyor) Çay bardağı veya kahve fincanının ağzıyla bu yufkadan yuvarlaklar kesin Hazırlanan bu yuvarlakların ortasına fındık büyüklüğünde iç harcından koyarak bir sağdan bir soldan katlayarak resimdeki şekli verin Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayın (Yufkalardan artan parçaları dilerseniz tekrar yoğurup bir yufka daha elde edin, dilerseniz erişte şeklinde kesip kurutun Kurutursanız onları buzluğa atarak daha sonra herhangi bir çorbaya ekleyip değerlendirebilirsiniz)
Büyükçe bir tencereyi yarısından fazla suyla doldurup suyu kaynatın İçine az miktarda sıvıyağ ekleyin Tuz da koyduktan sonra kabınleri birbirlerine yapışmamaları için teker teker suya atın Haşlanırken sakın karıştırmayın dağılabilir İyice yumuşadıktan sonra büyük bir kevgirle hamurları incitmemeye özen göstererek sudan alın Büyükçe bir kaba aktarın
Tereyağını tavada kızdırın Önce naneyi, altını akpattıktan sonra da kırmızı toz biberi ilave edin Hamurları servis ederken bu sosu üzerine gezdirin
Alinti
MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz ve su
İçi İçin;
200 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
karabiber
tuz
pul biberi (arzuya göre)
Sosu için;
Tereyağ
nane
kırmızı toz biber
Yapılışı;
2 su bardağı unu eleyin Ortasını açıp bir yumurta kırın Tuz ekleyin Üzerine azar azar ılık denecek derecede olan su ekleyip yoğurmaya başlayın Biraz sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun İki bezeye ayırıp biraz dinlendirin
Hamur dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım 200 gr kadar kıymaya bir orta boy soğanı rendeleyin Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice yoğurun
Hamur bezesini açın (Yaklaşık olarak Davul fırın tepsisi büyüklüğünde oluyor) Çay bardağı veya kahve fincanının ağzıyla bu yufkadan yuvarlaklar kesin Hazırlanan bu yuvarlakların ortasına fındık büyüklüğünde iç harcından koyarak bir sağdan bir soldan katlayarak resimdeki şekli verin Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayın (Yufkalardan artan parçaları dilerseniz tekrar yoğurup bir yufka daha elde edin, dilerseniz erişte şeklinde kesip kurutun Kurutursanız onları buzluğa atarak daha sonra herhangi bir çorbaya ekleyip değerlendirebilirsiniz)
Büyükçe bir tencereyi yarısından fazla suyla doldurup suyu kaynatın İçine az miktarda sıvıyağ ekleyin Tuz da koyduktan sonra kabınleri birbirlerine yapışmamaları için teker teker suya atın Haşlanırken sakın karıştırmayın dağılabilir İyice yumuşadıktan sonra büyük bir kevgirle hamurları incitmemeye özen göstererek sudan alın Büyükçe bir kaba aktarın
Tereyağını tavada kızdırın Önce naneyi, altını akpattıktan sonra da kırmızı toz biberi ilave edin Hamurları servis ederken bu sosu üzerine gezdirin
Alinti
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.