pazarlık
Bir Karadenizli, bir Kayserili ve bir Diyarbakırlı aynı trafik kazasında olmuş Cenazeleri kaldırılmış İkiuc gun gecmiş, bir de bakmışlar ki Karadenizli, cıkmış mezardan, ustunu silkeleyerek geliyor Once buyuk bir panik yaşanmış haliyle, sonra bakmışlar bayağı kanlı canlı, cesaret edip yanına yanaşmış ve merakla sormuşlar:
Yahu sen oteki dunyadan nasıl geri dondun?
Anlatmış:
Ote tarafta da işler buradaki gibi yuruyormuş meğer, ruşvet, haksızlık, yolsuzluk Geri gondermek icin 5 bin dolar istediler, bastım parayı geri geldim
Eee, diğer iki arkadaş niye gelmedi?
Vallahi ben gelirken, Kayserili hala 3500 dolara olmaz mı, yap bir indirim de ayağımız alışsın!' diye pazarlık ediyordu
Ya Diyarbakırlı?
O da 'Ben vermem, Devlet versin!' diye inat ediyordu
Dilinizi Cıkartın
Hekim sikayeti dinledikten sonra kiza donmus, Soyunundemis
Fakat doktordemis kiz hasta olan ben degilim, annem
Doktor anneye donmus,Dilinizi cikarin bakayim hanimefendi
roman yazmış imagesfikrakitabi5ad7785a338efpng
Bir akıl hastanesinde bir deli, oteki deliye:
Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş
Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş
Oteki deli, bir hafta boyunca okumuş romanı Sonunda arkadaşı deliye:
Romanın cok ilginc, demiş; yalnız biraz kalabalık, cok isim var icinde
Kitabı veren deli:
Al, demiş, ikinci cildini de oku
Ve kalınca bir kitap daha vermiş
Yine aradan bir zaman gecmiş Romanın ikinci cildini de alan deli:
Bunu da okudum, demiş; gercekten cok ilginc ama, bu da cok kalabalık; cok isim var icinde
O sırada akıl hastanesinin doktoru gelmiş ustlerine:
Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini Ne zaman aldınız bunları; ben de kac gundur onları arıyordum
ATTA GİDECEĞİZ
Azrail Temel'in canını almak icin gelmişti Temel hemen bir care buldu İsaret parmağını ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de cıkararak bebek taklıdı yaptı Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş Ertesi ve daha ertesi gunu Temel yine aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş Hatta daha ileri giderek kendisine birde emzik bile almış Azrail yine gelmiş, Temel hemen yerde emeklemeye baslamış Azrail Temel'e :
Temel gel attaaaa gideceğiz
Pratik İş Adamı
İş adamı butun işleri cabuk cabuk tarafından sonuca bağlamaya alışıktı Buyuk oğlu gunun birinde telaşla yanına koştu:
Baba, sevgilimi hamile bıraktım
O kada muhim değil Al şu 1000 lirayı hallet işi
Biraz sonra babaya baş vurma sırası kucuk oğlundaydı
Baba metresim hamile !
Hay Allah kahretsin Al şu 1000 lirayı sen de işini hallet
Aynı gunun akşamı kızı iş adamına itiraf etti:
Baba hamileyim
Baba cok derin bir oh cekt:
Cok şukur, bu kez para bizden cıkmayacak
Sonradan duzeltti
Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek icin yola cıkmışlar Van'a gelmişler
Van'ın bir koyunde konaklamaya karar vermişler
O koyun de imamı yokmuş Koyluler aralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan cıkıp hacca giden bu
topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler
Bu insanlar hacca gidiyorlarsa boş insan değillerdir diye duşunmuşler
Nitekim tekliflerini iclerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama
Adam hacca gidip masraf yapacağıma burada kalıp yalandan imamlık yapar ve
her yıl 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış
Koylu camide toplanmış namaz kılınacak Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya :
Erzurum'dan cıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber
Bu gunlerce aynı bicimde devam etmiş Koylu bu işe biraz şaşırmış ve konuşmuşlar aralarında :
Daha onceki imam mı yanlış kıldırıyordu, yeni imam mi yanlış kıldırıyor? Bunu gidip Muftuye soralım
Sayın muftu has Trabzon'lu JJ
Muftuye gelen halk her şeyi anlatmış Muftu koyluye donerek :
Siz şimdi hic imama caktırmadan koyunuze donun ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir
Herkes koyune doner ve namaz vakti cemaat camide toplanır Tabi ki Sayın muftude camidedir İmam namazı kıldırmaya başlar
Birinci rekat :
Erzurum'dan cıktım yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber der hoca
Arkadan oho oho!şeklinde bir ses duyulur İmam yakalandım herhalde diye korkmaya başlar
İkinci rekatta sozlerinde biraz değişiklik yapar :
Erzurum'dan cıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana Allahuekber
Namaz bitince koylu Muftuye donerek İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor? diye sorar Muftunun cevabı :
birinci rekatta biraz şaşirdi ama ikinci rekatta işi duzeltti
Senin yuzunden
Otomobil kazasinda olen yasli cift, dogru cennete gonderilirken gorevli
anlatmaya baslar:
Su denize bakan villa sizin
Yaninda tenis kortu, yuzme havuzu ve golf parkuru var
Istediginiz herhangi birsey icin su dugmeye basmaniz yeterliCennet
gorevlileri derhal takdim edecekler
Gorevli ayrilinca, adam karisini azarlamaya baslar
Allah seni kahretsin Vildan, hep senin hatan
Nasil yani bey ?!
O Allah'in belasi yuruyus programlarin, vitamin haplarin, yulaf corbalarin,
icki, sigara yasaklamalarin olmasa buraya yillar once gelecektik
Akıllı Temel
Adamin biri sinemaya gider Tam sinemada film baslarken onune sacini kazitmis biri oturur ve sinemanin isiklari bu sacini kazitmis adamin kafasina vurur Arkasindaki adam bir turlu filmi izleyemez Adam icinden sunun ensesine bi tane yapistirayimder sonra Oglum adam
iri yariEllese bile beni parcalardiyip vazgecerken yanina Temel oturur Adam Temel'e donup Su kafasini kazitmis adamin ensesine bi tane vur sana 5 milyon verecemder Temel de dayanamaz adamin ensesine bi tane yapistirir ve devam eder Ulan Hasan sen burada miydinder Adam donup Ne Hasan i kardesimder Temel de Pardon kardesim karistirdimder ve adam onune donunce 5 milyonunu alir Adam dayanamaz ve Temel'e donup Kardes bi tane daha yapistir sana 10 milyon verecemder Temel bi tane daha adamin ensesine vurur ve ilave eder Hasan sensin be yeme beniAdam donup Hasan degilim kardesim be diyip on koltuklardan birine oturur Temel'in yanindaki adam artik filmi birakip bu kafasini kazitan adami aramaya baslar ve bulur hemen Temel'e donup Bak kardesim iste oraya oturmus Git ensesine bi tane daha vur sana cebimdeki tum parayi verecemder Temel hemen kafasini kazitmis adamin arkasina gecip ensesine bi tane yapistirip Ulan Hasan burda miydin, ben de yarim saattir arkadaki adami sen sanip ensesine vuruyorum
Bir Karadenizli, bir Kayserili ve bir Diyarbakırlı aynı trafik kazasında olmuş Cenazeleri kaldırılmış İkiuc gun gecmiş, bir de bakmışlar ki Karadenizli, cıkmış mezardan, ustunu silkeleyerek geliyor Once buyuk bir panik yaşanmış haliyle, sonra bakmışlar bayağı kanlı canlı, cesaret edip yanına yanaşmış ve merakla sormuşlar:
Yahu sen oteki dunyadan nasıl geri dondun?
Anlatmış:
Ote tarafta da işler buradaki gibi yuruyormuş meğer, ruşvet, haksızlık, yolsuzluk Geri gondermek icin 5 bin dolar istediler, bastım parayı geri geldim
Eee, diğer iki arkadaş niye gelmedi?
Vallahi ben gelirken, Kayserili hala 3500 dolara olmaz mı, yap bir indirim de ayağımız alışsın!' diye pazarlık ediyordu
Ya Diyarbakırlı?
O da 'Ben vermem, Devlet versin!' diye inat ediyordu
Dilinizi Cıkartın
Hekim sikayeti dinledikten sonra kiza donmus, Soyunundemis
Fakat doktordemis kiz hasta olan ben degilim, annem
Doktor anneye donmus,Dilinizi cikarin bakayim hanimefendi
roman yazmış imagesfikrakitabi5ad7785a338efpng
Bir akıl hastanesinde bir deli, oteki deliye:
Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş
Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş
Oteki deli, bir hafta boyunca okumuş romanı Sonunda arkadaşı deliye:
Romanın cok ilginc, demiş; yalnız biraz kalabalık, cok isim var icinde
Kitabı veren deli:
Al, demiş, ikinci cildini de oku
Ve kalınca bir kitap daha vermiş
Yine aradan bir zaman gecmiş Romanın ikinci cildini de alan deli:
Bunu da okudum, demiş; gercekten cok ilginc ama, bu da cok kalabalık; cok isim var icinde
O sırada akıl hastanesinin doktoru gelmiş ustlerine:
Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini Ne zaman aldınız bunları; ben de kac gundur onları arıyordum
ATTA GİDECEĞİZ
Azrail Temel'in canını almak icin gelmişti Temel hemen bir care buldu İsaret parmağını ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de cıkararak bebek taklıdı yaptı Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş Ertesi ve daha ertesi gunu Temel yine aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş Hatta daha ileri giderek kendisine birde emzik bile almış Azrail yine gelmiş, Temel hemen yerde emeklemeye baslamış Azrail Temel'e :
Temel gel attaaaa gideceğiz
Pratik İş Adamı
İş adamı butun işleri cabuk cabuk tarafından sonuca bağlamaya alışıktı Buyuk oğlu gunun birinde telaşla yanına koştu:
Baba, sevgilimi hamile bıraktım
O kada muhim değil Al şu 1000 lirayı hallet işi
Biraz sonra babaya baş vurma sırası kucuk oğlundaydı
Baba metresim hamile !
Hay Allah kahretsin Al şu 1000 lirayı sen de işini hallet
Aynı gunun akşamı kızı iş adamına itiraf etti:
Baba hamileyim
Baba cok derin bir oh cekt:
Cok şukur, bu kez para bizden cıkmayacak
Sonradan duzeltti
Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek icin yola cıkmışlar Van'a gelmişler
Van'ın bir koyunde konaklamaya karar vermişler
O koyun de imamı yokmuş Koyluler aralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan cıkıp hacca giden bu
topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler
Bu insanlar hacca gidiyorlarsa boş insan değillerdir diye duşunmuşler
Nitekim tekliflerini iclerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama
Adam hacca gidip masraf yapacağıma burada kalıp yalandan imamlık yapar ve
her yıl 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış
Koylu camide toplanmış namaz kılınacak Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya :
Erzurum'dan cıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber
Bu gunlerce aynı bicimde devam etmiş Koylu bu işe biraz şaşırmış ve konuşmuşlar aralarında :
Daha onceki imam mı yanlış kıldırıyordu, yeni imam mi yanlış kıldırıyor? Bunu gidip Muftuye soralım
Sayın muftu has Trabzon'lu JJ
Muftuye gelen halk her şeyi anlatmış Muftu koyluye donerek :
Siz şimdi hic imama caktırmadan koyunuze donun ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir
Herkes koyune doner ve namaz vakti cemaat camide toplanır Tabi ki Sayın muftude camidedir İmam namazı kıldırmaya başlar
Birinci rekat :
Erzurum'dan cıktım yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber der hoca
Arkadan oho oho!şeklinde bir ses duyulur İmam yakalandım herhalde diye korkmaya başlar
İkinci rekatta sozlerinde biraz değişiklik yapar :
Erzurum'dan cıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana Allahuekber
Namaz bitince koylu Muftuye donerek İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor? diye sorar Muftunun cevabı :
birinci rekatta biraz şaşirdi ama ikinci rekatta işi duzeltti
Senin yuzunden
Otomobil kazasinda olen yasli cift, dogru cennete gonderilirken gorevli
anlatmaya baslar:
Su denize bakan villa sizin
Yaninda tenis kortu, yuzme havuzu ve golf parkuru var
Istediginiz herhangi birsey icin su dugmeye basmaniz yeterliCennet
gorevlileri derhal takdim edecekler
Gorevli ayrilinca, adam karisini azarlamaya baslar
Allah seni kahretsin Vildan, hep senin hatan
Nasil yani bey ?!
O Allah'in belasi yuruyus programlarin, vitamin haplarin, yulaf corbalarin,
icki, sigara yasaklamalarin olmasa buraya yillar once gelecektik
Akıllı Temel
Adamin biri sinemaya gider Tam sinemada film baslarken onune sacini kazitmis biri oturur ve sinemanin isiklari bu sacini kazitmis adamin kafasina vurur Arkasindaki adam bir turlu filmi izleyemez Adam icinden sunun ensesine bi tane yapistirayimder sonra Oglum adam
iri yariEllese bile beni parcalardiyip vazgecerken yanina Temel oturur Adam Temel'e donup Su kafasini kazitmis adamin ensesine bi tane vur sana 5 milyon verecemder Temel de dayanamaz adamin ensesine bi tane yapistirir ve devam eder Ulan Hasan sen burada miydinder Adam donup Ne Hasan i kardesimder Temel de Pardon kardesim karistirdimder ve adam onune donunce 5 milyonunu alir Adam dayanamaz ve Temel'e donup Kardes bi tane daha yapistir sana 10 milyon verecemder Temel bi tane daha adamin ensesine vurur ve ilave eder Hasan sensin be yeme beniAdam donup Hasan degilim kardesim be diyip on koltuklardan birine oturur Temel'in yanindaki adam artik filmi birakip bu kafasini kazitan adami aramaya baslar ve bulur hemen Temel'e donup Bak kardesim iste oraya oturmus Git ensesine bi tane daha vur sana cebimdeki tum parayi verecemder Temel hemen kafasini kazitmis adamin arkasina gecip ensesine bi tane yapistirip Ulan Hasan burda miydin, ben de yarim saattir arkadaki adami sen sanip ensesine vuruyorum