Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Filet Mignon Nasıl Yapılır ?

Filet Mignon Nasıl Yapılır ?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
13 dak Hazırlık: 5 dak | Pişirme: 8 dak | Servis: 1 kişilik



Çok sevdiğim bir arkadaşım aynı zamanda çok başarılı bir Şef; Berke Kurtbay mutfağıma konuk oldu ve birlikte Filet Mignon yaptık! Afiyet olsun

Malzemeler:

250 gr Bonfile

50 ml Kırmızı Şarap

2 adet Arpacık Soğan

50 ml Dana Demi Glace Sos Et Suyu

1 diş Sarımsak

5 gr Taze Maydanoz

5 gr Taze Kekik

10 gr Tereyağ



Adımlar:

Izgara tavasını iyice ısıtın Tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız bonfileyi, sıvıyağ tereyağı karışımında kızgın tavada mühürleyin

Tavaya kekik ve sarımsağı da atın 200 derecede önceden ısınmış fırında 5 dakika daha pişirin

Eti kenara alın, tavaya, arpacık soğan ve şarabı ekleyin ve şarap bir yemek kaşığı kalana kadar çektirin

Demi Glace Sos ya da et suyunu da ekleyin, yine 1 yemek kaşığı kalana kadar çektirin, ateşten alın

Sosa bir yemek kaşığı soğuk tereyağı ekleyin ve karıştırarak eritin

Eti tabağa alın, hazırladığınız sos ile servis edin Afiyet olsun!

Kaynak:İdilTatari

 
858,501Konular
982,613Mesajlar
30,368Kullanıcılar
OwenorthSon üye
Üst Alt