iltasyazilim
FD Üye
13 dak Hazırlık: 5 dak | Pişirme: 8 dak | Servis: 1 kişilik
Çok sevdiğim bir arkadaşım aynı zamanda çok başarılı bir Şef; Berke Kurtbay mutfağıma konuk oldu ve birlikte Filet Mignon yaptık! Afiyet olsun
Malzemeler:
250 gr Bonfile
50 ml Kırmızı Şarap
2 adet Arpacık Soğan
50 ml Dana Demi Glace Sos Et Suyu
1 diş Sarımsak
5 gr Taze Maydanoz
5 gr Taze Kekik
10 gr Tereyağ
Adımlar:
Izgara tavasını iyice ısıtın Tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız bonfileyi, sıvıyağ tereyağı karışımında kızgın tavada mühürleyin
Tavaya kekik ve sarımsağı da atın 200 derecede önceden ısınmış fırında 5 dakika daha pişirin
Eti kenara alın, tavaya, arpacık soğan ve şarabı ekleyin ve şarap bir yemek kaşığı kalana kadar çektirin
Demi Glace Sos ya da et suyunu da ekleyin, yine 1 yemek kaşığı kalana kadar çektirin, ateşten alın
Sosa bir yemek kaşığı soğuk tereyağı ekleyin ve karıştırarak eritin
Eti tabağa alın, hazırladığınız sos ile servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Çok sevdiğim bir arkadaşım aynı zamanda çok başarılı bir Şef; Berke Kurtbay mutfağıma konuk oldu ve birlikte Filet Mignon yaptık! Afiyet olsun
Malzemeler:
250 gr Bonfile
50 ml Kırmızı Şarap
2 adet Arpacık Soğan
50 ml Dana Demi Glace Sos Et Suyu
1 diş Sarımsak
5 gr Taze Maydanoz
5 gr Taze Kekik
10 gr Tereyağ
Adımlar:
Izgara tavasını iyice ısıtın Tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız bonfileyi, sıvıyağ tereyağı karışımında kızgın tavada mühürleyin
Tavaya kekik ve sarımsağı da atın 200 derecede önceden ısınmış fırında 5 dakika daha pişirin
Eti kenara alın, tavaya, arpacık soğan ve şarabı ekleyin ve şarap bir yemek kaşığı kalana kadar çektirin
Demi Glace Sos ya da et suyunu da ekleyin, yine 1 yemek kaşığı kalana kadar çektirin, ateşten alın
Sosa bir yemek kaşığı soğuk tereyağı ekleyin ve karıştırarak eritin
Eti tabağa alın, hazırladığınız sos ile servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari