iltasyazilim
FD Üye
Filiz Hanımın Sebzeli Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Bezelye
*2 havuç
*Mısır
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*Sıvı yağ
*150 gr margarin
*Limon
*1 adet tavuk veya et bulyon
*Tuz
Filiz Hanımın Sebzeli Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçleri yarım saat kadar su da bekletiyoruz Bekletilen suya 45 damla limon sıkıyoruz ki pirinçlerimiz beyazlaşın Pirinçler suda beklerken bizde sebzelerimizi hazırlıyoruz İlk olarak havuçlarımızı soyuyoruz Ardından istediğimiz şekilde kesiyoruz Ben ince ve dikdörtgen bir şekilde kestim 101 den aldığımız konserve bezelyeleri de suyunu süzüp bir iki kere sudan geçirip yıkamış oluyoruz Ardından 101 den aldığımız hazır mısırlarıda suyunu süzüp bir iki kere yıkattırıyoruz Tavaya önce sıvı yağımızı ardından margarinimizi koyuyoruz ve margarin erimeye başladığı zaman hazırladığımız havuçları tava da kavuruyoruz Havuçlar kavrulduğu zaman pirinçimizin suyunu süzüp tavaya alıyoruz Pirinçleri yağda kavururken üzerine bi kaç damla limon sıkıyoruz, mısır ve bezelyelerimizide artık koyabiliriz tavamıza Biraz bu şekilde karıştırdıktan sonra 4 su bardağı suyumuzu dökebiliriz Suyu döktükten sonra istenilen miktarda tuz ve 1 adet bulyonumuzu koyup biraz karıştırıp tavamızın kapağını kapatıyoruz Suyunu çekene kadar pişirip atesimizi kapatıyoruz Ateşi kapattıktan sonra kapağın arasına havlu kağıt koyup beklemeye bırakıyoruz E afiyet olsun bakalım
*Bezelye
*2 havuç
*Mısır
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*Sıvı yağ
*150 gr margarin
*Limon
*1 adet tavuk veya et bulyon
*Tuz
Filiz Hanımın Sebzeli Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçleri yarım saat kadar su da bekletiyoruz Bekletilen suya 45 damla limon sıkıyoruz ki pirinçlerimiz beyazlaşın Pirinçler suda beklerken bizde sebzelerimizi hazırlıyoruz İlk olarak havuçlarımızı soyuyoruz Ardından istediğimiz şekilde kesiyoruz Ben ince ve dikdörtgen bir şekilde kestim 101 den aldığımız konserve bezelyeleri de suyunu süzüp bir iki kere sudan geçirip yıkamış oluyoruz Ardından 101 den aldığımız hazır mısırlarıda suyunu süzüp bir iki kere yıkattırıyoruz Tavaya önce sıvı yağımızı ardından margarinimizi koyuyoruz ve margarin erimeye başladığı zaman hazırladığımız havuçları tava da kavuruyoruz Havuçlar kavrulduğu zaman pirinçimizin suyunu süzüp tavaya alıyoruz Pirinçleri yağda kavururken üzerine bi kaç damla limon sıkıyoruz, mısır ve bezelyelerimizide artık koyabiliriz tavamıza Biraz bu şekilde karıştırdıktan sonra 4 su bardağı suyumuzu dökebiliriz Suyu döktükten sonra istenilen miktarda tuz ve 1 adet bulyonumuzu koyup biraz karıştırıp tavamızın kapağını kapatıyoruz Suyunu çekene kadar pişirip atesimizi kapatıyoruz Ateşi kapattıktan sonra kapağın arasına havlu kağıt koyup beklemeye bırakıyoruz E afiyet olsun bakalım