Soğan ve sarımsak doğru koşullarda saklanmadığı zaman çürümeye başlar. Çürümeye başlamasıyla tepkime olarak filizlenme gözlenmektedir. Pek, filizlenmiş soğan ve sarımsak yenir mi? Filizlenmemesi için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte, yanıtlar...
Filizlenme süreci bir besinin çürümesi olarak anlaşılabilir. Bazı besinlerde ise filizlenme süreci filizlenme değerli besinlerin ortaya çıkması anlamına da gelmektedir. Soğan ve sarımsak direkt güneş gören veya rutubetli alanlar da saklanır ise çürüme ve kokma yapmaya başlar. Peki, soğan ve sarımsak saklanırken hangi koşullara dikkat edilmelidir? Soğan ve sarımsak filizlendikten sonra tüketilir mi? Olumsuz bir durum söz konusu ise filizlenmemesi için yapılması gereken önlemler nelerdir? Merak edilen bu haberin içeriğine alt sayfamızı takip ederek ulaşabilirsiniz...
FİLİZLENMİŞ SOĞAN VE SARIMSAK YENİR Mİ?
- Sarımsak, soğan, baklagiller, badem, çekirdek ve tohumların çimlenme durumuna filizlenme denmektedir. Yenilebilen tüm tahıllar, baklagiller, tohumlar, sert kabuklu yemişler ve ay çekirdeği filizlenme özelliği taşımaktadır.
- Soğan ve sarımsağın saklama koşulları hemen hemen aynı olsa bile besin değerleri farklı olmasından dolayı filizlenmenin kaynağında da farklılık yaşarlar.
- Sarımsağın filizlenmesi çürüdüğünün anlamına gelmediği için çöpe atmayınız. Zira sarımsağın filizlenmiş tarafında tüm vitamin, enzim ve protein mevcuttur.
- Sarımsağın filizlenmiş kısmını yemeklerde salatalarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
- Filizlenmiş soğanın ise yenilmesi son derece zararlıdır. Filizlenmiş soğanın ne kendisini ne de filizlerini tüketmeniz sağlık açısından faydalıdır. Filizlenmiş soğan çürümüş anlamına gelmektedir.
- Soğanların filizlenmemesi için kullanacağınız kadarını almanız gerekmektedir. Kese kağıdının içerisine koyarak muhafaza etmeniz gerekmektedir. Serin ve karanlık bir yerde saklayınız.( Buzdolabının sebzelik bölümü uygundur)