Filmlerden Seçme Sözler filmlerden seçme sözler bir yaz gecesi rüyası replikleri FİLMLERDEN Beni olduğum gibi kabul et Fakat o vakit birbirimizi keşfedebiliriz Guido 8 12 Bizim neslimiz Büyük Depresyon'u ya da Büyük Savaş’ı yaşamadı Bizim savaşımız ruhsal bir savaş Bizim depresyonumuz kendi hayatlarımız Tyler Durden Fight Club Dövüş Klubü Şeytanla dans edersen iblis değişmez; seni değiştirir Max California 8 mm Ölüler tek bir şeyi bilirler: Hayatta olmak daha iyidir Er Joker Fullfilmlerdensecmesozler5c554f238ca15alt filmlerdensecmesozler5c554f238ca15alt filmlerdensecmesozler5c554f238ca15alt filmlerdensecmesozler5c554f238ca15alt l Jacket Frenleri kullanım; arabalar gitmek için yapılmıştır, durmak için değil! Michel Poiccard A Bout de Souffle Serseri Aşıklar Yanına duruncaya değin, hedefimden ne dek uzakta durduğumdan belirlenmiş olamamıştım Vincent Gattaca Bilinç, korkunç bir lanettir Düşünürsün, hissedersin, acı çekersin Craig Schwartz Being John Malkovich John Malkovich Elde Etmek Hayatta yaptıklarımız, sonsuzlukta yankılanır Maximus Gladiator Gladyatör Konu duygular olduğunda, büyük kahramanlar bile aptalca davranabilirler Sir Te Crouching Tiger Hidden Dragon Kaplan ve Ejderha O yok Sen de çok iyi değilsin Asıl soru birbiriniz için çok iyi olup olmadığınız Sean Good Will Hunting Can Dostum Kim ne derse desin, sözcükler ve görüşler dünyayı değiştirebilir John Keating Dead Poets Society Ölü Ozanlar Dernegi Bir topluluğu gözden geçirmek, bireyi denetim etmekten kolaydır Bir topluluğun ortak bir amacı vardır Bireyin amacı ise daima için şaibelidir Dr Murnau Kafka Şeytan yalancıdır Bizim aklımızı karıştırmak için yalan söyler; bize saldırmak içinse yalanları gerçekle karıştırır Saldırısı psikolojiktir lakin güçlüdür O yüzden onu asla, fakat katiyen dinleme Peder Merrin The Exorcist Iblis Ara Sıra senle hiç tanışmamış olmayı diliyorum Çünkü tanışmamış olsaydık, geceleri yatarken dünyada senin gibi biri olduğunu bilmeden uyuyabilirdim Lambeau Good Will Hunting Can Dostum Hiçbir hayal yalnızca bir hayal değildir Dr Bill Harford Eyes Wide Shut Gözü Ayrıntılarıyla Kapalı Biriyle tanıştığınızda başta farklılıklarınızı görürsünüz fakat süre geçtikçe benzerlikleri ayrım etmeye başlarsınız Sanırım tüm dostluklar böyle başlar Brian Kessler Kalifornia Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük, ama olmayacağız Simdi bunu anlamaya başlıyoruz Tyler Durden Fight Club Dövüs KlubüÖldürmek, sigara içmeye farklı Onu bırakamazsınCatherine Tramell Basic Instinct Temel sezgi İtalya’da 30 sene boyunca Borjiyalar vardı Yani savaş kiyim, cinayet Lakin Michelangelo, Leonardo ve Rönesans ayni dönemde var oldular Oysa isviçre'de kardeşlik, 500 yıllık demokrasi ve barışma vardı Lakin ne yaratabildiler? Yalnızca guguklu saat! Harry Lime Üçüncü Adam George: Senden korkmuyorlar, senin temsilcilik ettiğin şeyden korkuyorlar Billy: Ne temsili be moruk! Onların gözünde saçtan başka birşeyi temsilcilik etmiyoruz George: Yoo hayır Onların gözünde, sen özgürlüğü temsil ediyorsun Billy: Özgürlüğün ne mahsuru var birader? Tüm mevzu bu George: Evet aynen öyle fakat, söylemek diğer, olmak başka GeorgeBilly Easy Rider Niçin aşkın başladığı ani bilemeyiz de bittiği zamanı mutlaka biliriz? Harris K Telemacher LA Story İnsan kalbinin içinde mantık arayan avanaktır Ulyssess Everett McGill O Brother Where Art Thou Nerdesin Be Birader Karim beni alkol içtiğim için mi terketti yoksa karim beni terkettigi için mi içmeye başladım hatırlamıyorumBen Sanderson Leaving Las Vegas Elveda Las Vegas Eğer yanıtlarım seni korkutuyorsa, o süre korkutucu sorular sormaktan vazgeçmelisin Jules Winnfield Pulp Fiction Ucuz Roman Süre en iyi yazardır defalarca çok iyi sonu yazanCalvero Limelight Tanrı’yla konuşmak mi istiyorsun? O vakit beraber gidip onu görelim, yapacak daha iyi bir işim yok Indiana Jones Raiders Of The Lost Ark Tanrısal Hazine Avcıları Bu hayatta manâlı olan ne umduğunuz veya ne hakettiginiz değil önemli olan ne aldığınız Frank T J Mackey Magnolia Manolya Üstünde durduğunuz kaya yuvarlanmaya baslarsa atlayın Yahut siz de onunla birlikte yuvarlanıp ezilirsiniz Yalnızca aptallar kayanın üstünde durmaya çalışırlar Kyoami Ran Bu açıklanamaz, lakin hissedersin Hayatin baştan başa dünyayla ilgili bazı şeylerin hatalı olduğunu hissetmişsindir Ne olduğunu bilmezsin, ama o ordadır; beynine saplanmış bir kıymık parçası gibi Seni çılgın eder Morpheus The Matrix Ernest Hemingway, Dünya güzel bir yer ve de uğruna savaşmaya bedeldemi? Ben cümlenin ikinci yarısına katılıyorum William Sommerset Seven Yedi Gözlerinizi kapattığınız zaman dünya değil olmuyor pek yok mi? Leonard Shelby Memento Akil DefteriKendimize kim olduğumuzu andırmak için hepimizin aynalara gereksinimi var Leonard Shelby Memento – Akil Defteri Ola Ki bu dünyada kimse için kolaylık diye birşey yoktur Fakat biliyorum ancak, yasadığımız sürece kendimize doğru davranmamız gerekiyor Spartacus Spartacus Bir tarladaki mor renkli çiçeklerin yanından geçip de onları ayrım etmemek Tanrı’yı sinirlendirir Shug The Color Purple Mor YillarNefret Edilen Şey, karanlık tarafa dışarı giden yoldur Nefret Edilen Şey öfkeye; hiddet nefrete; nefret edilen şey ise acıya yol açar Yoda Star Wars: Birim 1 Bize sunulan dünyanın gerçeğini kabulleniriz Christof The Truman Show defalarca, hakiki bir hiçkimseolmaktansa, sahte bile olsa biriolmanın daha iyi olacağını düşünmüşümdür Tom Ripley The Talented Mr Ripley Yetenekli Bay Ripley En devasa fikirler bile fazla sik duyulduğunda gülünç olurlar Pablo Neruda Il Postino Postaci Bugüne dair iyi bir plan, yarına dair mükemmel bir plandan iyidir Conrad ConnieBrean Wag The Dog Başkanın Adamları 23 yaşına geldiğinde olman gereken tek şey kendindir Troy Reality BitesBir soru için 64 bin dolar mi? Umarım sana hayatin anlamını soruyorlardırMark Van Doren Quiz Show Gurur, benim en gözde günahımdır John Milton Şeytanin AvukatıHer cadde kösesinde, her evde, ölümcül bir günah görüyoruz ve hoşgörüyoruz Hoşgörüyoruz çünkü basmakalıp, çünkü olağan Sabahleyin, öğle ve aksam hoşgörüyoruz Hayır, artik olmaz Ben misal oluyorum ve yaptığım şey şaşırtacak, incelenecek ve izlenecek sonsuza dekJohn Doe (Seven Yedi) Tüm umudunuzu kaybetmek özgürlüktür Anlatıcı Fight Club Dövüs Klubü