Finalde neler olacak? 1549271692 1549271692 finaldenelerolacak5c5802912f0a4finaldenelerolacak5c5802912f0a4 http:fotogazetevatancomnewpicsnews14061126323333528 Finalde neler olacak? Onları unutmak basit olmayacak: Tahsin Bey'i, İfo'yu, Volkan'ı, Aslı'yı, Cem'i, Şesu'yu, Yaprak'ı, Şahika'yı, Dilber Hala'yı ve diğer bütün oyuncuları 24 Haziran'da 190 bölümünde ekrana veda edecek Avrupa Yakası'nın öyküsünü Gülse Birsel anlattı Nişantaşı'nda yaşamış dört şahsiyet Sütçüoğlu ailesiyle çevresindekilerin başlarından geçen komik olayları konu bölge Avrupa Yakası dizisini, senelerdir izlemeye alışmıştık Bundan Böyle kolaylık arayışı çağlarındaki anne babalarının aksine, didişmeleri ve sorunları hiç bitmeyen iki kardeşin, Volkan ile Aslı'nın; onların arkadaşlarının, akrabalarının, sevgililerinin, diziyle benzer isimdeki moda dergisinde çalışanların ve diğer karakterlerin renkli maceralarının sonuna geldik Her ailede olduğu gibi kavgalar, barışmalar, acılar, sevinçler, hayal kırıklıkları ve heyecanlarla geçti bu altı yıl Tam da gerçek hayatta olduğu gibi Avrupa Yakası, 24 Haziran'da, 190 bölümüyle ekranlara veda edecek Dizinin senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel'in payı dek 30'dan pozitif sanatçının da emeği büyük Geçen sene, diziye döndüğünde yaptığımız röportajda; Avrupa Yakası'nın böylece bir sihri var ki, sanki ben bile rol alsam, parlarım,'' dediğimde, ''Size o kadar geliyor,'' diyerek hayallerimi yıkan Cet Demirer'e rağmen bu düşüncemi tekrarlayacağım: O nasıl bir sihirdir fakat setine giren her oyuncuyu ışığıyla parlattı İşte Avrupa Yakası, hayatımda başıma gelen en hoş şeylerden biridiyen Gülse Birsel'in yorumlarıyla birincil bölümden bugüne dek dizide rol alan oyuncuların bilinmez hikâyeleri HÜMEYRA (ANNE NAMUS SÜTÇÜOĞLU) Senaryoyu okudu, fazla beğendi, fakat 'Mümkün değil, yapamam Zamanlamanız uymuyor Bütün sizin çekimlerinizin başladığı tarihte ben 20 gün aralıksız prova yapacağım,' dedi Yeni bir oyuna başlıyordu Sonradan bizde bir gecikme oldu, 15 gün ileri attık çekimleri Bitmiş aradık ve o zaman büyük bir mutlulukla kabul etti Hümeyra'nın enerjisinin sınırı yoktur Çok yüksek tamperamanla girer ve sahneyi yükseltir GAZANFER ÖZCAN (BABA TAHSİN SÜTÇÜOĞLU) Baba için kafamdaki ilk isimdi O da anında 'Peki,' dedi Beni en fazla etkileyen özelliği, yaş farkına karşın bir arkadaşla sohbet eder gibi olmasıydı Yüksek, pratik, işlek, dinamik bir akıl, her konudan haberi olan, son derece uyanık bir kişilik Çok şakacı ve mucizevi kibardı Bana hep 'Gülse Hanım' diyordu O yaşta, 35 yaş kafası içeren, oyunculuğa da öyle bakan, iyi bir senaryoda, iyi bir performans gördüğünde heyecanlanan fantastik bir adamdı En son kaybetmemiz gereken kişiydi, lakin kader Ciddiye almamak, sahneleri sallamak, bir an önce yapalım bitirelim duygusu, sıkılmak hiç yoktu Çekimler uzadığı halde hiç şikâyet etmezdiATA DEMİRER (VOLKAN)Hiç tanımıyordum Sadece GAG'ın beşinci bölümünde, Soy Demirer imzalı bir mail gelmişti bana; 'Sizi tebrik ediyorum, çok beğendim programı,' diye Ben de 'Aaa Soy Demirer, standup'çı çocuk, ne hoş,' diye düşünüp, 'Teşekkür ederim,' şeklinde yanıtlamıştım Rolü ona önerge ettiğimizde önce 'Tamam,' dedi, ertesi gün vazgeçti 'Ben diğer işlere tartma atamak istiyorum,' dedi başta televizyonda bir iş yapıyor olmam yüzünden güvenemedi her hâlükarda Yıllar sonra ilk kez geçen hafta itiraf etti, aslında o vakit demin senaryoyu okumamış ve sadece korktuğu için reddetmiş Birkaç hafta sonradan baştan konuşuldu ve bu kez 'Haftada iki gün ayırabilirim,' dedi, anlaştık, çekimlere başladık Hayatının birincil televizyon olayıydı Senaryoyu okudu, üç günde çekime girdik Sohbeti, dostluğu, rakı sofrası çok tatlıdır Biz gerçekten altı yılda ağabey kardeş gibi oldukEVRİM AKIN (SELİN) Birincil Selin, Vildan Atasever'di Fakat o kadar masum, o kadar bebek yüzlüydü oysa Selin'in azıcık daha şımarık, azıcık daha kıl olması lazımdı Son gün, 'Eyvah Selin yok,' diye dizimizi döverken, Selin bulundu Lakin esmerdi Ben Selin'i illa sarışın istiyordum Evrim, 'Hemen boyatırım, röfle yaptırırım,' demiş 'Peki,' demişler O arada Evrim burun ameliyatı yaptırmış Bütün Selin, burnu ameliyatlı, sarışın Zaten yetenekli bir oyuncu olduğunu yönetmen Hakan Algül biliyordu Evrim, mühiş bir performans gösterdi O Selin'i televizyonda hiç görmemiştik lakin Bağdat Caddesi'nde, Nişantaşı'nda ortalık Selin kaynıyordu Evrim, o kızları gözlemlediği ve taklit ettiği için hakiki bir şahsiyet çıktı 'Oha falan oldum,' diye konuştuğu için 'Türkçeyi bozuyor,' diye eleştirilince, fazla başım ağrıdı Ancak yergi diye bir şey var Biz Selin'i içten bir örnek diye göstermemiştik fakatBÜLENT POLAT (ŞEHSUVAR) Unutulmaz karakterlerdendir Bülent geldi, rolü anlattık, birkaç cümleyi Şesu'nun ağzından söyledi, ben 'Tamam, Şesu'yu bulduk,' dedim Şesu, Güneydoğu'dan gelmiş, fakat tecrübesizliğine gülmediğimiz, kent hayatını bilen, uyanık, Aslı, Yaprak ve Fatoş'un en yakın arkadaşı olan, kulüplere dışarı giden Bizim kız Şesularımız vardı dergilerde Cet ayrılınca Bülent de ayrıldı Olur Ya birazcık da Şesu karakterinden sıkılmıştıTOLGA ÇEVİK (SACİT) Defalarca aklımızda olan, çok çalışmak istediğimiz bir isimdi Sacit karakterini biraz Tolga'yı düşünerek yazdık Çok da iyi olduHAKAN YILMAZ (OSMAN) Çalışması en bakımlı insanlardan biri Şikâyet şöyle dursun, mutlu olmadığı bir günü ben çok eksik gördüm Onun sette olmaktan, canlandırdığı karakterden, senaryodan mutlu olmadığı bir gün yoktu Hakan, çok artı, çok çalışkan bir oyuncu Inanılmaz bir Osman Koçarslan oldu'' RUTKAY AZİZ (BÜLENT) Rutkay Aziz, mükemmel bir performans sergiledi, mucizevi bir oyuncu Bülent Onaran karakteri de bir ekoldür, unutulmaz bir kişilik Avrupai, stili olan, çapkın Onun içinde birazcık rahmetli Ercan Arıklı vardırHALE CANEROĞLU (YAPRAK) Dizinin 190 bölümünde de yer aldı Işik Halkasi'yi görünce, 'Evet, Yaprak o,' demiştik Sesi de hoş, şarkılarla da renk kattı Yogaya, para psikoloji alanlarına merakları olan bir karakterdi Hale, moda konusunda mükemmel yetenekli biri çıktı Kendimce fazla gizli moda editörlüğü yapacak zevkte ve kombinler yapan biri Birinci günden itibaren hakiki bir moda editörü gibi kıyafetlerine çalıştı ve fazla inandırıcı olduVURAL ÇELİK (KUBİLAY) Selin'in bir bölümlük sevgilisi olarak diziye girdi Sonra fazla tatlı bir performans gösterince kaldı Vural, sette şarkı söyleyince biz de fazla gülüyorduk Gülenay'ı böyle yarattık Bir tahtası eksik, sokaklarda arabesk söyleyen bu tip, Vural'ın türkü söylemesine zemin sıralamak için yaratıldı ama başlı başına bir karakter oldu'' ENGİN GÜNAYDIN (BURHAN ALTINTOP)Ne dek harika bir oyuncu olduğunu söylemeye lüzum yok Dizinin benimle ve yönetmenimiz Jale ile birlikte sorumluluğunu en fazla üstlenen oyuncuydu Burhan Altıntop karakteri de benim yazmayı çok sevdiğim bir şahsiyet oldu Gazanfer Özcan, Engin'e bayılıyordu, onu kendi gençliğine benzetiyorduHASİBE EREN (MAKBULE) Makbule karakteri için azıcık daha meşhur bir isim düşünüyorduk Meşhur birkaç kadın oyuncuya da senaryoyu okuttuk Kendilerini kanıtlamış, başrol oyuncularıydı tümü Fakat hiçbiri kafamdaki Makbule değildi Sonradan Hasibe geldi Ben onu sadece Sıdıka'dan tanıyordum ve çok genç olduğunu düşünüyordum Natürel Sıdıka'dan sonradan yıllar geçmiş Okur okumaz, 'Tamam,' dedikIŞIK HALKASI CANEROĞLU (YAPRAK) Dizinin 190 bölümünde de yer aldı Hale'yi görünce, 'Evet, Yaprak o,' demiştik Sesi de hoş, şarkılarla da renk kattı Yogaya, para psikoloji alanlarına merakları olan bir karakterdi Işik Halkasi, moda konusunda mükemmel yetenekli biri çıktı Bence fazla bakımlı moda editörlüğü yapacak zevkte ve kombinler yapan biri Birinci günden itibaren hakiki bir moda editörü gibi kıyafetlerine çalıştı ve çok inandırıcı olduVURAL ÇELİK (KUBİLAY) Selin'in bir bölümlük sevgilisi olarak diziye girdi Sonra fazla tatlı bir performans gösterince kaldı Vural, sette şarkı söyleyince biz de çok gülüyorduk Gülenay'ı böyle yarattık Bir tahtası yetkisiz, sokaklarda arabesk söyleyen bu alıcı, Vural'ın türkü söylemesine zemin sıralamak için yaratıldı fakat başlı başına bir karakter oldu'' BİNNUR KAYA (ŞAHİKADİLBER HALA) Aklımda bir kişilik yokken, 'Binnur bizimle oynar mısın?' dedim Kabul edince iş karakter yaratmaya geldi 'Ya evin hizmetçisi, saf bir köylü kızı gibi bir karakteri oynarsın veya iyice zıt bir köşede, daha sonra varlıklı olmuş alaturka, serveti akıllara durgunluk veren bir aileye sahip, harikulade paralar harcayan birini,dedim Binnur, 'Evet, bunu istiyorum,' dedi Ama birincil üç dört bölüm çok zorlandı, Şahika'yı benimseyemedi Dilber Hala karakteri de Bodrum'da teknede bir sohbet esnasında çıktıPEKER AÇIKALIN (GAFFUR) Peker, bize konuk oyuncu olarak, bir bölümlük geldi ama bayıldık, ertesi yıl Gaffur diye bir kişilik olarak dahil oldu Kim Bunlar diye bir programları vardı, Peker'e bayılırdım Gaffur'u şahane oynadı, çok kabiliyetli bir oyuncudur O sezon hem Gaffur'la çok fantastik reyting aldım keza de Gaffur'dan çektiğim değin başka hiçbir karakterden çekmedim Anne, babalardan nefret eleştiriler geldiLEVENT ÜZÜMCÜ (CEM) Cem karakterini çok güç bulduk, jönde zorlandık Çünkü ben 175 m boyundayım Fazla olağanüstü ve yakışıklı oyuncular geliyor fakat adam 170 m boyunda veya 190'lık birtakım oyuncular geliyor, fakat manken oyuncu Sonra Levent geldi, 'Tamam,' dedik Başlarda jöndü, daha sonra biz Levent'in müthiş bir komedyen olduğunu keşfettik Fiilen Cem, birincil öncelikle daha iki boyutlu bir karakterdi Zaaflarını, komplekslerini ortaya çıkarmadan iki boyutlu bir kişilik olarak, gerçek olmayan bir şey olarak kalıyor Komedi dozunu artırmak için Cem'in karizmasını azıcık yedik, fakat bence iyi olduŞENAY GÜRLER (FATOŞ) Fatoş rolünün zorluğu da belli bir yaşın üstünde, çok güzel ve sıcacık oyuncu bulmaktı Şenay, bütün oturdu Gerçekte özel hayatında fazla daha hassas biridir Tanrıverdi ile aşkları fazla gözü kara diye konuşuldu Lakin hikâye o kadar gösterdi fakat en sağlam aşklardan biri onlarınki olduÖMÜR ARPACI (DURSUN)Dünyanın en güvenilir, gayretli, bilimsel realite arayan tipi Dursun rolünde çok büyük bir performans sergiledi Benim bu sezon en çok sevdiğim karakterlerdendiSARP APAK (TANRIVERDİ) 'Hakikaten ışığı her tarafa yayılan, star kalitesi yüzüne vuran bir oyuncu Ömer Erkan, diğer bir dizide oynamak zorunda olunca, bize Sarp'ı önerdi Ilk denemede 'Tamam, Tanrıverdi o,' dedikTİMUR ACAR (İZZET) Alışılmadık, serseri lakin kötülük yapmayan bir kişilik olarak tek bölümlük girdi Lakin Timur böylece iyi bir oyuncu ancak bırakamadık Makbule ile Türk filmlerindeki gibi bir aşk yaşadıMÜŞFİK KENTER (TEVFİK KRAL) Aramıza katılmasından büyük bir iftihar duyduk Her harfin anlaşılması için hâlâ senaryoyu ağzında kalemle çalışıyorduGÖNÜL IŞIK HALKASI (HAMİYET KRAL) Çok özel biri Kesin bir yaşı var, fazla zor bir dönemden çıktığı halde sette hiçbir şikâyeti olmadıBUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Kast çalışması fazla uzun sürdü Çok oyuncu denedik Bir oyuncu karakteri elen gibi birkaç bölümde giyemediyse, karakteri oyuncunun yeteneğine yaklaştırdımIlk 40 bölümün yönetmeni Hakan Algül'dü Yönetmen yardımcısı Jale Atabey Özberk, 40 bölümden daha sonra 190 bölüme kadar yönetmenliği üstlendi Jale, fazla başarılı, gayretli ve dinç Tüm sette sadece Jale'nin morali bozulmaz, ben herkesin enerjisini yükseltirim, Jale benimkini yükseltir İki masterlı, doktoralı, fazla entelektüeldirVolkan rolü için birincil teklif götürülen kişi Özkan Uğur'du O dönemde bir yarışmadan yeni çıkmıştı, sanırım bir süre televizyon gerçekleştirmek istemediHer birim sıradan 80 sayfa olsa 20 saatte yalnızca diyaloglar yazılıyor, 10 saat hikâyeleri bulmak, 10 saat de kurgu ve sahneleri hazırlamak dersek, haftada 40 saat yalnızca mantıksal bağ yazımına ayrılan süreydi Bunu 190 bölümle çarparsak, sonucu siz hesaplayınSIRADA KOMEDİ FİLMİ VAR Ben, Levent Üzümcü ve Işik Halkasi Caneroğlu, 190 bölümün hepsinde vardıkHerkes diziyi yıllardır Nişantaşı'nda, kırmızı bir apartmanda çektiğimizi düşünür, fakat Elmadağ'da hangar gibi bir yerde çekildiHiçbir oyuncuyla diğer setlerde olduğu gibi 'Dört saat gecikti, haber vermedi,' biçiminde bir durum yaşamadık Başka setlerde kavgalar, yumruklaşmalar olur, daha sonra bir saat sonradan her tarafta beraber oynarlar Bizde dünyanın en kibar tatsızlığı Cet ile Hümeyra aralarında yaşandı O ona bir tenkit cümlesi, o ona tenkit cümlesi söyledi, bir daha da birlikte oynamadılarHer yaz birlikte tatil yaptık, özledik çünkü birbirimizi Yaşam boyu sürecek arkadaşlıklar oldu aramızdaBütün karakterlerin bizde bıraktığı en güzel tortu şu: Hepimiz bundan böyle daha mutluyuzBundan sonra yapacağım komedi filmlerini, artık fena komedilere yüz vermeyecek noktalara getirmek istiyorumSON BÖLÜMDE NELER OLACAK? Son dört bölüm diye düşünüyorduk ama atv, 'Haziranda yok, ama iki bölüm,' deyince ben hemen tüm hikâyeleri topladım Üç günde sabahlayarak senaryoyu yazdım Takım mükemmel olduğunu söyledi, bence de fazla eğlenceli oldu 190 bölüme Emel Sayın, Cem Yılmaz, Melis Birkan geldi Bir bölümlük iki rolü de Tamer Karadağlı ve Cem Davran oynadı Tüm oyuncularımızı alkışlayacağız lakin diğer bir formülle olacak bu Hikâyeler de bağlandı, mutlu sonlarla bitti 'O Amerika'ya gitti, ötekisi evlenip çocuk yaptı, onlar toruna karıştılar,' diye yok de, 'Biz burada seyretmeyi bırakıyoruz, lakin bu halk müziği orada yaşamaya devam ediyorlar,' biçiminde bitirdim Sezon finali de olabilirdi bu Dizi bitti, lakin kendimce seyircinin hayalinde hâlâ Aslı orada yaşamaya devam etsin, Volkan muhallebicide olsun, diye düşünmedim Tüm karakterleri bitirip, dükkânı kapatmaya gönlüm razı olmadı Siz hayalinizde nasıl dikkate almak isterseniz, düşünebilirsiniz