iltasyazilim
FD Üye
Fincan Böreği Porsiyonluk Kıymalı Ve Mantarlı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*300 gr kıyma
*200 gr mantar
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Maydanoz
*Nane
SOS İÇİN;
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı soda
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay kaşığı karbonat
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
FİNCAN İÇİN;
*Tereyağ
*Yumurta sarısı
*Susam
*Kişi sayısı kadar fincan
Fincan Böreği Porsiyonluk Kıymalı Ve Mantarlı Tarifi Yapılışı Misafirlerimiz için son derece ideal bir tarif, sabah hazırlayın öğleden sonra pişirin
Öncelikle kıymayı, mantarı ve soğanı hiç suyu kalmayacak şekilde güzelce kavuralım, salçayı, pul biberi ilave edip kavurup ocaktan alalım
Maydanoz, nane tuz ve baharatları ekleyip soğutalım
Bu arada iki yufkayı üst üste koyalım ,sostan sürüp üçüncü yufkayı da üstüne koyalım, fincanlarımızı yağlayıp yumurta sarısı sürüp susam serpelim yufkalardan uzunlamasına resimde var fincanın büyüklüğüne göre kesip fincanda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin ,kıymalı harcımızdan da koyup fincandan sarkan yufkalarla ağzını kapatın ve hepsini bu şekilde tamamlayın fırınımızın içine bir kap içinde sıcak su koyalım ,fincanlarımızı fırın tepsisine sıralayıp 150 derecede kızarana dek pişirelim
Pişen böreklerimiz çok çok iyi soğuduktan sonra fincandan çıkartıp servis edelim
AFİYET OLSUN
*3 adet yufka
*300 gr kıyma
*200 gr mantar
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Maydanoz
*Nane
SOS İÇİN;
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı soda
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay kaşığı karbonat
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
FİNCAN İÇİN;
*Tereyağ
*Yumurta sarısı
*Susam
*Kişi sayısı kadar fincan
Fincan Böreği Porsiyonluk Kıymalı Ve Mantarlı Tarifi Yapılışı Misafirlerimiz için son derece ideal bir tarif, sabah hazırlayın öğleden sonra pişirin
Öncelikle kıymayı, mantarı ve soğanı hiç suyu kalmayacak şekilde güzelce kavuralım, salçayı, pul biberi ilave edip kavurup ocaktan alalım
Maydanoz, nane tuz ve baharatları ekleyip soğutalım
Bu arada iki yufkayı üst üste koyalım ,sostan sürüp üçüncü yufkayı da üstüne koyalım, fincanlarımızı yağlayıp yumurta sarısı sürüp susam serpelim yufkalardan uzunlamasına resimde var fincanın büyüklüğüne göre kesip fincanda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin ,kıymalı harcımızdan da koyup fincandan sarkan yufkalarla ağzını kapatın ve hepsini bu şekilde tamamlayın fırınımızın içine bir kap içinde sıcak su koyalım ,fincanlarımızı fırın tepsisine sıralayıp 150 derecede kızarana dek pişirelim
Pişen böreklerimiz çok çok iyi soğuduktan sonra fincandan çıkartıp servis edelim
AFİYET OLSUN