iltasyazilim
FD Üye
Fincan Kek Malzemeleri
250 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta
200 gr toz şeker
80 gr un
1 paket toz vanilya
1 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir tencerede tereyağını eritin ve kenara alıp çikolataları içerisine ekleyin Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve bekletin
Yumurtalar ve toz şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın Ardından yağda erittiğiniz çikolata, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Ayrı bir kasede vişneleri pudra şekerine bulayıp kenara ayırın
Yağladığınız fincanların içine çikolatalı kek harcını paylaştırın 23 parmak boşluk kalmasına dikkat edin ki taşmasınlar Üstlerine vişnelerden serpin
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1820 dakika pişirin ve sıcak servis edin
250 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta
200 gr toz şeker
80 gr un
1 paket toz vanilya
1 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir tencerede tereyağını eritin ve kenara alıp çikolataları içerisine ekleyin Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve bekletin
Yumurtalar ve toz şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın Ardından yağda erittiğiniz çikolata, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Ayrı bir kasede vişneleri pudra şekerine bulayıp kenara ayırın
Yağladığınız fincanların içine çikolatalı kek harcını paylaştırın 23 parmak boşluk kalmasına dikkat edin ki taşmasınlar Üstlerine vişnelerden serpin
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1820 dakika pişirin ve sıcak servis edin