iltasyazilim
FD Üye
Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un
*1 yemek kaşığı margarin
*25 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilin
*1 paket hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir tencereye süt şeker ve unu ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın
*Göz göz kabarmaya başladıktan sonra margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştırın
*Pişen muhallebiyi ocaktan alın
*Orta boy kahve fincanına biraz boşluk kalacak şekilde muhallebiyi dökün
*4 saat buzdolabına koyup, dinlendirin
*Daha sonra fincanı ters çevirerek muhallebiyi çıkarın
*Çıkan muhallebiyi hindistan cevizi ne bulayın (Dilerseniz ortasına benim gibi vişne jölesi de kullanabilirsiniz) Afiyet olsun
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un
*1 yemek kaşığı margarin
*25 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilin
*1 paket hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir tencereye süt şeker ve unu ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın
*Göz göz kabarmaya başladıktan sonra margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştırın
*Pişen muhallebiyi ocaktan alın
*Orta boy kahve fincanına biraz boşluk kalacak şekilde muhallebiyi dökün
*4 saat buzdolabına koyup, dinlendirin
*Daha sonra fincanı ters çevirerek muhallebiyi çıkarın
*Çıkan muhallebiyi hindistan cevizi ne bulayın (Dilerseniz ortasına benim gibi vişne jölesi de kullanabilirsiniz) Afiyet olsun