iltasyazilim
FD Üye
Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kadayıf
*150 gr tereyağ
*Çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Yarım limon
Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yağı eritiyoruz
*Kadayıfların üzerine döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz
*Büyük kahve fincanına dışa sarkacak şekilde kadayıfları yerleştiriyoruz
*İçine ceviz koyuyoruz ve dışa sarkan kadayıfları kapatıyoruz
*Bir bardak yardımıyla sıkılaştırıyoruz
*Fincandan kalıp, şeklinde çıkarıp, tepsiye diziyoruz
*180 derecede 25 dakika pişiriyoruz
*Sonra şerbetini kaynatıyoruz
*Ilık kadayıflara sıcak şerbeti döküyoruz, dinlendiriyoruz, afiyet olsun
*Yarım kilo kadayıf
*150 gr tereyağ
*Çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Yarım limon
Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yağı eritiyoruz
*Kadayıfların üzerine döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz
*Büyük kahve fincanına dışa sarkacak şekilde kadayıfları yerleştiriyoruz
*İçine ceviz koyuyoruz ve dışa sarkan kadayıfları kapatıyoruz
*Bir bardak yardımıyla sıkılaştırıyoruz
*Fincandan kalıp, şeklinde çıkarıp, tepsiye diziyoruz
*180 derecede 25 dakika pişiriyoruz
*Sonra şerbetini kaynatıyoruz
*Ilık kadayıflara sıcak şerbeti döküyoruz, dinlendiriyoruz, afiyet olsun