iltasyazilim
FD Üye
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kadayıf
*Ceviz
Üzeri için
*150 gr tereyağ veya margarin
Şerbeti için
*1 5 su
*1 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir
**Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır
*Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir
*150 g tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir
*180 C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
*Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır
*Şerbeti için 1, su bardağı şeker ve 1 5 su bardağı su tencereye alınarak 10 dk kaynatılır
*Bir tatlı kaşığı limon suyu eklenerek 12 dk daha kaynatılır, ocaktan alınır
*5 dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir
*Şerbeti çekip soğuduktan sonra istediğiniz şekilde servis edilir
Afiyet olsun
*250 gr kadayıf
*Ceviz
Üzeri için
*150 gr tereyağ veya margarin
Şerbeti için
*1 5 su
*1 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir
**Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır
*Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir
*150 g tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir
*180 C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
*Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır
*Şerbeti için 1, su bardağı şeker ve 1 5 su bardağı su tencereye alınarak 10 dk kaynatılır
*Bir tatlı kaşığı limon suyu eklenerek 12 dk daha kaynatılır, ocaktan alınır
*5 dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir
*Şerbeti çekip soğuduktan sonra istediğiniz şekilde servis edilir
Afiyet olsun