iltasyazilim
FD Üye
Fincanda Pişen Türk Kahvesi Bol Köpük Ve Lezzet Garantili Tarifi İçin Malzemeler
*Türk kahvesi
*Şeker
*Su
*Fincan
Fincanda Pişen Türk Kahvesi Bol Köpük Ve Lezzet Garantili Tarifi Yapılışı İzmir Kızlarağası Hanının meşhur fincanda pişen kahvesi Çok lezzetli oluyor Denedikten sonra cezvede pişen kahvelerden lezzet alamayabilirsiniz
Fotoğraflarla anlatmak daha önemli olduğu için bol bol fotoğraf koydum her aşamayı fotoğrafladım Öncelikle fincana suyu alıyoruz tamamen su ile doldurmadan Şeker ve kahveye yer kalmalı Şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Suyun içine şekeri koyup biraz karıştırıyoruz Sonra üzerine her fincan için 1 5 tatlı kaşığı kahve koyuyoruz ( Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi fincanlarım biraz büyük o nedenle kahve miktarı fazla Ayrıca kahvenin çeşidine göre koyulacak miktar değişebilmekte ) Kahveyi suyun üzerine bırakıyoruz Dikkat edelim karıştırmıyoruz Ocağı mum alevi dediğimiz şekilde açıyoruz Yani kapatmaya yakın çok kısık Fincanı ocağın kenarına koyuyoruz Su yavaş yavaş kahveyi emecektir Kahve tamamen emilince çok hafifçe karıştırıyoruz Bu aşamada karıştırırken yavaş ve dikkatli karıştıralım Fincan çok sıcak olacağından bir peçeteyi ıslatıp kendimize tutacak yapalım ki elimiz yanmasın Kahve üzerinden bir kaç köpük çıkınca ocaktan alalım
İşte bol köpüklü enfes kahveniz hazır Yanında su yerine maden suyu ile ikram edebilirsiniz Daha lezzetli oluyor Ayrıca sindirimi kolaylaştırdığını da göreceksiniz İkram ederken çok sıcak olduğu konusunda uyarı yapmayı unutmayın Çünkü ocaktan aldığımızda hala kaynamaya devam ediyor olacak ilk yudumda dilimiz yanabilir Afiyet olsun
*Türk kahvesi
*Şeker
*Su
*Fincan
Fincanda Pişen Türk Kahvesi Bol Köpük Ve Lezzet Garantili Tarifi Yapılışı İzmir Kızlarağası Hanının meşhur fincanda pişen kahvesi Çok lezzetli oluyor Denedikten sonra cezvede pişen kahvelerden lezzet alamayabilirsiniz
Fotoğraflarla anlatmak daha önemli olduğu için bol bol fotoğraf koydum her aşamayı fotoğrafladım Öncelikle fincana suyu alıyoruz tamamen su ile doldurmadan Şeker ve kahveye yer kalmalı Şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Suyun içine şekeri koyup biraz karıştırıyoruz Sonra üzerine her fincan için 1 5 tatlı kaşığı kahve koyuyoruz ( Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi fincanlarım biraz büyük o nedenle kahve miktarı fazla Ayrıca kahvenin çeşidine göre koyulacak miktar değişebilmekte ) Kahveyi suyun üzerine bırakıyoruz Dikkat edelim karıştırmıyoruz Ocağı mum alevi dediğimiz şekilde açıyoruz Yani kapatmaya yakın çok kısık Fincanı ocağın kenarına koyuyoruz Su yavaş yavaş kahveyi emecektir Kahve tamamen emilince çok hafifçe karıştırıyoruz Bu aşamada karıştırırken yavaş ve dikkatli karıştıralım Fincan çok sıcak olacağından bir peçeteyi ıslatıp kendimize tutacak yapalım ki elimiz yanmasın Kahve üzerinden bir kaç köpük çıkınca ocaktan alalım
İşte bol köpüklü enfes kahveniz hazır Yanında su yerine maden suyu ile ikram edebilirsiniz Daha lezzetli oluyor Ayrıca sindirimi kolaylaştırdığını da göreceksiniz İkram ederken çok sıcak olduğu konusunda uyarı yapmayı unutmayın Çünkü ocaktan aldığımızda hala kaynamaya devam ediyor olacak ilk yudumda dilimiz yanabilir Afiyet olsun