iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4 yumurta
1 su b toz şeker
150 gr tereyağı
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 çorba k kakao
ustasından un ölçüsü
1 portakal
3 çorba k toz şeker
1 pk bitter çikolata
1 pk sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI:
Portakalın kabuğunu soyuyoruz Küçük küp şeklinde doğruyoruz Tencereye alıyoruz Suyunu, 3 çorba kaşığı şekerini veriyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Ben mari için bir kaseye tereyağını ve çikolataları koyuyoruz Buhar üstüne oturtarak erimeye bırakıyoruz Çikolata ve tereyağı eriyince karıştırıyoruz Kakaoyu, pişmiş portakal kabuğunu ve toz şekeri ilave ediyoruz Buhar üstünden aldıktan sonra yumurtaları tek tek kırıp karıştırıyoruz
Kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz 3 çorba kaşığı tepeleme un koyup karıştırıyoruz Porselen fincanları tereyağıyla yağlıyoruz İçlerine kek harcını paylaştırıyoruz Fırın tepsisine diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta
4 yumurta
1 su b toz şeker
150 gr tereyağı
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 çorba k kakao
ustasından un ölçüsü
1 portakal
3 çorba k toz şeker
1 pk bitter çikolata
1 pk sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI:
Portakalın kabuğunu soyuyoruz Küçük küp şeklinde doğruyoruz Tencereye alıyoruz Suyunu, 3 çorba kaşığı şekerini veriyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Ben mari için bir kaseye tereyağını ve çikolataları koyuyoruz Buhar üstüne oturtarak erimeye bırakıyoruz Çikolata ve tereyağı eriyince karıştırıyoruz Kakaoyu, pişmiş portakal kabuğunu ve toz şekeri ilave ediyoruz Buhar üstünden aldıktan sonra yumurtaları tek tek kırıp karıştırıyoruz
Kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz 3 çorba kaşığı tepeleme un koyup karıştırıyoruz Porselen fincanları tereyağıyla yağlıyoruz İçlerine kek harcını paylaştırıyoruz Fırın tepsisine diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta