iltasyazilim
FD Üye
Fındık Fıstıksız Porsiyonluk Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kadayıf
*200 gr tereyağ (Eritilmiş)
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 ,5 su bardağı su
*Bardak ölçüm (200 ml)
Süslemek için
*Fındık, fıstık vs
Fındık Fıstıksız Porsiyonluk Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Selemun Aleykum
Bugün sizler için porsiyonluk kadayıf tatlısı tarifi vereceğim Hem pratik hem hafif
Mutlaka denemelisiniz
Ben içine bisey koymadım bu defa Siz isterseniz fındık, fıstık, ceviz vs koyabilirsiniz
Kadayıfın her türlüsünü severim En çok sevdiğim tatlılar arasında
Geçelim yapılışına
Bismillahirrahmenirrahim
Once şerbeti için suyu şekeri tencereye alalım Kaynamaya başlayınca küçük bir parça limon kesip ekleyelim Yani kaynamaya başladıkdan 15 dk sonra altını kapatalım Şerbeti soğumaya bırakalım
Geçelim kadayıfın yapılışına Leğenimize kadayıfı alalım Biraz elimizle açalım Erittiğimiz tereyağını da ekleyip hertarafına güzelce yağ gitmesini sağlayalım
Sonra orta kahve fincanına biraz kadayıf koyalım Eğer isterseniz içine ceviz fındık vs koyup kapatabilirsiniz Çay bardağı yardımıyla iyice bastıralım Bu işlemi bitene kadar devam edelim
Önceden ısıtılmış 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Pistikden sonra 5 6 dk ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyelim
Ilık şerbeti eşit bir şekilde üzerlerine gezdirelim
Afiyet olsun
Kolay gelsin yapmak isteyenlere
*500 gr kadayıf
*200 gr tereyağ (Eritilmiş)
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 ,5 su bardağı su
*Bardak ölçüm (200 ml)
Süslemek için
*Fındık, fıstık vs
Fındık Fıstıksız Porsiyonluk Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Selemun Aleykum
Bugün sizler için porsiyonluk kadayıf tatlısı tarifi vereceğim Hem pratik hem hafif
Mutlaka denemelisiniz
Ben içine bisey koymadım bu defa Siz isterseniz fındık, fıstık, ceviz vs koyabilirsiniz
Kadayıfın her türlüsünü severim En çok sevdiğim tatlılar arasında
Geçelim yapılışına
Bismillahirrahmenirrahim
Once şerbeti için suyu şekeri tencereye alalım Kaynamaya başlayınca küçük bir parça limon kesip ekleyelim Yani kaynamaya başladıkdan 15 dk sonra altını kapatalım Şerbeti soğumaya bırakalım
Geçelim kadayıfın yapılışına Leğenimize kadayıfı alalım Biraz elimizle açalım Erittiğimiz tereyağını da ekleyip hertarafına güzelce yağ gitmesini sağlayalım
Sonra orta kahve fincanına biraz kadayıf koyalım Eğer isterseniz içine ceviz fındık vs koyup kapatabilirsiniz Çay bardağı yardımıyla iyice bastıralım Bu işlemi bitene kadar devam edelim
Önceden ısıtılmış 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Pistikden sonra 5 6 dk ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyelim
Ilık şerbeti eşit bir şekilde üzerlerine gezdirelim
Afiyet olsun
Kolay gelsin yapmak isteyenlere