iltasyazilim
FD Üye
Fındık Helvalı ve Kızılcık Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamur Çift Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı(veya margarin)
*1 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı nişasta
*Bir fiske tuz (baş ve işaret parmağı arası)
*Un (alabildiği kadar)
İçi için:
*Fındık helvası
*Kızılcık marmelatı
Fındık helvası için:
*1 su bardağı kavrulmuş iç fındık
*15 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin;
*Pudra şekeri
Fındık Helvalı ve Kızılcık Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamur Çift Lezzet) Tarifi Yapılışı Ağızda dağılan süper bir lezzet, Hemde tek hamurdan yapılıyor Tek hamurla çift lezzet arayanların dikkatine Fındık helvasını yaparak başlıyoruz Önce fındıkları robota koyarak, yağını verene kadar çekiyoruz Sonrada pudra şekerini katarak iyice özleştiriyoruz Yani ne fındık olduğu fark edilecek nede şeker (Bu bizim yöremize özgü bir helva İçinde hiçbir katkı maddesi yok, bunu akşamdan da yapıp hazırlayabilirsiniz) Yağı(yağ oda sıcaklığında olmalı), toz şekeri ve yumurtayı, hamur yoğurma kabımıza alarak yoğurmaya başlıyoruz İyice karışınca nişastayı, unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunuda katıp kulak memesi kıvamından birazcık katı (çok değil) yoğuruyoruz Hamurumuz hazır Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz, (bir parçasını fındık helvalı, diğer parçasını da marmelatlı yapıyoruz) böldüğümüz hamurun bir parçasından, bir buçuk ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlatıyoruz, sonra elimizin tabanıyla bastırıp düzleşmesini sağlıyoruz Tam ortasına bir çay kaşığı fındık helvası koyarak yine yuvarlatıyoruz Bu hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz, bu tamam şimdi diğer böldüğümüz hamuru alıp, tekrar ikiye bölüyoruz Böldüğümüz hamuru merdaneyle veya oklavayla açıp, bardakla kesiyoruz (hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz) kalan hamuruda merdaneyle açıp, bardakla kesip (fotoğraflardaki gibi) ruj kapağıyla, bir veya birkaç yerinden delip, bu hamurda bitene kadar aynı işlemi yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz (delikli ve deliksiz kurabiyelerin sayısı eşit olmalı)Her iki kurabiyeyide 160 derecede üzeri beyaz olmak kaydıyla pişiriyoruz Pişip fırından aldığımız fındık helvalı kurabiyelerin üzerine hemen pudra şekerini döküyoruz Delikli kurabiyelerinse üzerini pudra şekerinin içine koyup şekerin yapışmasını sağlıyoruz (sadece deliklilere ve bastırmadan, kırılabilir bastırınca) deliksizlerin altlarına (tepsiye gelen yerlerine) bir çay kaşığı kızılcık marmelatı sürüp, delikli kurabiyeyi marmelatın üzerine kapatıyoruz Servise hazır her iki kurabiyenizde Deneyenlere afiyet i şifa olsun
*250 gr tereyağı(veya margarin)
*1 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı nişasta
*Bir fiske tuz (baş ve işaret parmağı arası)
*Un (alabildiği kadar)
İçi için:
*Fındık helvası
*Kızılcık marmelatı
Fındık helvası için:
*1 su bardağı kavrulmuş iç fındık
*15 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin;
*Pudra şekeri
Fındık Helvalı ve Kızılcık Marmelatlı Kurabiyeler (Tek Hamur Çift Lezzet) Tarifi Yapılışı Ağızda dağılan süper bir lezzet, Hemde tek hamurdan yapılıyor Tek hamurla çift lezzet arayanların dikkatine Fındık helvasını yaparak başlıyoruz Önce fındıkları robota koyarak, yağını verene kadar çekiyoruz Sonrada pudra şekerini katarak iyice özleştiriyoruz Yani ne fındık olduğu fark edilecek nede şeker (Bu bizim yöremize özgü bir helva İçinde hiçbir katkı maddesi yok, bunu akşamdan da yapıp hazırlayabilirsiniz) Yağı(yağ oda sıcaklığında olmalı), toz şekeri ve yumurtayı, hamur yoğurma kabımıza alarak yoğurmaya başlıyoruz İyice karışınca nişastayı, unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunuda katıp kulak memesi kıvamından birazcık katı (çok değil) yoğuruyoruz Hamurumuz hazır Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz, (bir parçasını fındık helvalı, diğer parçasını da marmelatlı yapıyoruz) böldüğümüz hamurun bir parçasından, bir buçuk ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlatıyoruz, sonra elimizin tabanıyla bastırıp düzleşmesini sağlıyoruz Tam ortasına bir çay kaşığı fındık helvası koyarak yine yuvarlatıyoruz Bu hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz, bu tamam şimdi diğer böldüğümüz hamuru alıp, tekrar ikiye bölüyoruz Böldüğümüz hamuru merdaneyle veya oklavayla açıp, bardakla kesiyoruz (hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz) kalan hamuruda merdaneyle açıp, bardakla kesip (fotoğraflardaki gibi) ruj kapağıyla, bir veya birkaç yerinden delip, bu hamurda bitene kadar aynı işlemi yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz (delikli ve deliksiz kurabiyelerin sayısı eşit olmalı)Her iki kurabiyeyide 160 derecede üzeri beyaz olmak kaydıyla pişiriyoruz Pişip fırından aldığımız fındık helvalı kurabiyelerin üzerine hemen pudra şekerini döküyoruz Delikli kurabiyelerinse üzerini pudra şekerinin içine koyup şekerin yapışmasını sağlıyoruz (sadece deliklilere ve bastırmadan, kırılabilir bastırınca) deliksizlerin altlarına (tepsiye gelen yerlerine) bir çay kaşığı kızılcık marmelatı sürüp, delikli kurabiyeyi marmelatın üzerine kapatıyoruz Servise hazır her iki kurabiyenizde Deneyenlere afiyet i şifa olsun