iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 yumurtanın akı
1 fıske tuz
34 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 silme çay kaşığı tarçın
12 silme çay kaşığı öğütülmüş kakule
1+12 su bardağı ince çekilmiş fındık
Aldığı kadar un (12 ila 1 su bardağı arası)
Yapılışı:
Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın
Yavaş yavaş pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek katı krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin Bu aşamada karışımdan 2 yemek kaşığı dolusu ayırın
Fındığı, baharatları ilave edip karıştırın
Elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek karıştırın
Buzdolabında sertleşene kadar bekletin Yaklaşık 1 saat
Hafif unlu tezgahta hamuru çok ellemeden açın Minik kalp şeklinde kurabiyeler kesin
Hızlı hareketlerle hamur tekrar ısınmadan bıçak yardımı ile kalplerin üstlerine ayırdığınız karışımdan sürün ve hafif yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış fırında 120C de 15 dakika pişirin Fırının ısısını 100C ye düşürüp 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın
Ilınınca tepsiden alıp soğumaya bırakın
1 yumurtanın akı
1 fıske tuz
34 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 silme çay kaşığı tarçın
12 silme çay kaşığı öğütülmüş kakule
1+12 su bardağı ince çekilmiş fındık
Aldığı kadar un (12 ila 1 su bardağı arası)
Yapılışı:
Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın
Yavaş yavaş pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek katı krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin Bu aşamada karışımdan 2 yemek kaşığı dolusu ayırın
Fındığı, baharatları ilave edip karıştırın
Elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek karıştırın
Buzdolabında sertleşene kadar bekletin Yaklaşık 1 saat
Hafif unlu tezgahta hamuru çok ellemeden açın Minik kalp şeklinde kurabiyeler kesin
Hızlı hareketlerle hamur tekrar ısınmadan bıçak yardımı ile kalplerin üstlerine ayırdığınız karışımdan sürün ve hafif yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış fırında 120C de 15 dakika pişirin Fırının ısısını 100C ye düşürüp 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın
Ilınınca tepsiden alıp soğumaya bırakın