iltasyazilim
FD Üye
Fındık Kremalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 yumurta
*1 paket teremyağ (Özellikle teremyağ olmasına dikkat edin)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*45 su bardağı un
İçine:
*Fındık kreması
*Dövülmüş fındık
Fındık Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Kesinlikle bayatlamayan bu tarifi çok seveceksiniz Bir defada fazlaca kurabiye elde ediyoruz Bir kısmını saklama kabına koyup dondurucunuzda istediğiniz kadar saklayabilirsiniz Dondurucudan çıkardığınızda aynı lezzet ve tazeliğini koruyor
1
*Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta birleştirin
*Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar un ekleyin (Teremyağ oda sıcaklığında ve yumuşak olmalıdır )
*Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya bölün
*Her parça bir tepsiye eşit dağılıyor
*Böldüğünüz hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava ile açın ve bir çay bardağıyla kesip daireler elde edin
*Kestiğiniz dairelerden arta kalan hamurları tekrar birleştirip tekrar açın ve daireler elde edin
*Bu işlemi hamur bitinceye kadar tekrar edin
*Daire biçiminde kestiğiniz hamurları 180 derecelik fırına atın
*Burada çok dikkatli olmalısınız, mümkünse fırının başında bekleyin
*Maksimum 10 dakikada hamurlar pişiyor
*Üstü beyaz altı çok hafif pembeleşince fırından alın
*Kurabiyeler soğuyunca bir tanesinin tabanına bolca fındık kreması sürün ve üstüne diğer kurabiyeyi kapatın
*Kenarlarına tekrar fındık kreması sürün ve ezdiğiniz fındıklara kenarlarını bulayın
Afiyet Olsun
*2 yumurta
*1 paket teremyağ (Özellikle teremyağ olmasına dikkat edin)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*45 su bardağı un
İçine:
*Fındık kreması
*Dövülmüş fındık
Fındık Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Kesinlikle bayatlamayan bu tarifi çok seveceksiniz Bir defada fazlaca kurabiye elde ediyoruz Bir kısmını saklama kabına koyup dondurucunuzda istediğiniz kadar saklayabilirsiniz Dondurucudan çıkardığınızda aynı lezzet ve tazeliğini koruyor
1
*Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta birleştirin
*Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar un ekleyin (Teremyağ oda sıcaklığında ve yumuşak olmalıdır )
*Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya bölün
*Her parça bir tepsiye eşit dağılıyor
*Böldüğünüz hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava ile açın ve bir çay bardağıyla kesip daireler elde edin
*Kestiğiniz dairelerden arta kalan hamurları tekrar birleştirip tekrar açın ve daireler elde edin
*Bu işlemi hamur bitinceye kadar tekrar edin
*Daire biçiminde kestiğiniz hamurları 180 derecelik fırına atın
*Burada çok dikkatli olmalısınız, mümkünse fırının başında bekleyin
*Maksimum 10 dakikada hamurlar pişiyor
*Üstü beyaz altı çok hafif pembeleşince fırından alın
*Kurabiyeler soğuyunca bir tanesinin tabanına bolca fındık kreması sürün ve üstüne diğer kurabiyeyi kapatın
*Kenarlarına tekrar fındık kreması sürün ve ezdiğiniz fındıklara kenarlarını bulayın
Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.