Fındık krokanlı irmik helvası MALZEMELER: 3 su birmik 2 su btoz şeker 2 su bsüt 2 su bsu 2 çorba ktereyağı 1 dere b sıvıyağ krokanı için: 1 su bfındık 1 su btoz şeker HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın üstüne irmiği koyup altın sarısı olana dek kavurun rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün bu aşamada dikkat etmek gerekli çünkü etrafa çok sıçrıyor kapağını kapatıp suyunu çektirdikten sonradan ocağın altını kapatın ve üstüne toz şekeri boşaltıp kaşıkla ayrıntılarıyla karıştırın diğer tarafta tavaya toz şekeri alın rengi sarardıktan daha sonra içine bütün fındıkları ekleyin beraber adamakıllı id rengi dönüp karamel olana kadar pişirin sonradan yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün soğuduktan sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın merdane ile üzerinden kuvvetlice geçerek ayrıntılarıyla ufalayın dinlenen helvanızın üzerine dökerek servis yapın