iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*15 tane hazır baklavalık yufka
*2 su bardağı dövülmüş fındık
*200 gram tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 damla limon
Fındıklı Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağı tavada eritilir
Kullanacağımız fırın tepsisinin her yeri yağlanır, ben büyük kare borcam kullanıyorum,
1 Yufka tepsiye alınır tepsinin kenarlarından taşıyorsa yufka küçültün her yeri eşit olsun
1 Yufkanın üzeri yağlanır, 2 Yufka üzerine üst üste gelecek şekilde konur, tekrar yağlanır 3 Yufka konur, yağlanır ve üzerine fındık her yere eşit olacak şekilde dağıtılır Tekrar yağlama yöntemiyle 9 yufka eklenir, yani en üstteki yufka 12 Yufkanın üstü yağlanır bolca fındık her yere eşit olacak şekilde eklenir, kalan 3 yufka da yağlanarak konur ve en üstteki yufkanın üzeri de yağlanıp fırına girmeden önce baklava şeklinde dilimlenir
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü *kızarıncaya kadar pişirilir
şerbeti için şeker ve su ocağa alınır kaynayınca limon sıkılır
Baklava pişince ilk sıcaklığı*çıktıktan sonra hafif ılımış ama sıcağa yakın olan şerbet dökülür, o muhteşem sesi duyduğunuzda olmuştur demektir Üzerine soğuyunca fındık ekleyip servis yapın, fındıkla ayrı bir lezzeti olan baklavayı denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
*15 tane hazır baklavalık yufka
*2 su bardağı dövülmüş fındık
*200 gram tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 damla limon
Fındıklı Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağı tavada eritilir
Kullanacağımız fırın tepsisinin her yeri yağlanır, ben büyük kare borcam kullanıyorum,
1 Yufka tepsiye alınır tepsinin kenarlarından taşıyorsa yufka küçültün her yeri eşit olsun
1 Yufkanın üzeri yağlanır, 2 Yufka üzerine üst üste gelecek şekilde konur, tekrar yağlanır 3 Yufka konur, yağlanır ve üzerine fındık her yere eşit olacak şekilde dağıtılır Tekrar yağlama yöntemiyle 9 yufka eklenir, yani en üstteki yufka 12 Yufkanın üstü yağlanır bolca fındık her yere eşit olacak şekilde eklenir, kalan 3 yufka da yağlanarak konur ve en üstteki yufkanın üzeri de yağlanıp fırına girmeden önce baklava şeklinde dilimlenir
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü *kızarıncaya kadar pişirilir
şerbeti için şeker ve su ocağa alınır kaynayınca limon sıkılır
Baklava pişince ilk sıcaklığı*çıktıktan sonra hafif ılımış ama sıcağa yakın olan şerbet dökülür, o muhteşem sesi duyduğunuzda olmuştur demektir Üzerine soğuyunca fındık ekleyip servis yapın, fındıkla ayrı bir lezzeti olan baklavayı denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun