Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıklı Baklava

Fındıklı Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fındıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*15 tane hazır baklavalık yufka
*2 su bardağı dövülmüş fındık
*200 gram tereyağı

Şerbeti için;


*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 damla limon

Fındıklı Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağı tavada eritilir
Kullanacağımız fırın tepsisinin her yeri yağlanır, ben büyük kare borcam kullanıyorum,
1 Yufka tepsiye alınır tepsinin kenarlarından taşıyorsa yufka küçültün her yeri eşit olsun
1 Yufkanın üzeri yağlanır, 2 Yufka üzerine üst üste gelecek şekilde konur, tekrar yağlanır 3 Yufka konur, yağlanır ve üzerine fındık her yere eşit olacak şekilde dağıtılır Tekrar yağlama yöntemiyle 9 yufka eklenir, yani en üstteki yufka 12 Yufkanın üstü yağlanır bolca fındık her yere eşit olacak şekilde eklenir, kalan 3 yufka da yağlanarak konur ve en üstteki yufkanın üzeri de yağlanıp fırına girmeden önce baklava şeklinde dilimlenir
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü *kızarıncaya kadar pişirilir
şerbeti için şeker ve su ocağa alınır kaynayınca limon sıkılır
Baklava pişince ilk sıcaklığı*çıktıktan sonra hafif ılımış ama sıcağa yakın olan şerbet dökülür, o muhteşem sesi duyduğunuzda olmuştur demektir ;) Üzerine soğuyunca fındık ekleyip servis yapın, fındıkla ayrı bir lezzeti olan baklavayı denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt