iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
275300 gr kadar milföy hamuru
(Ben 1 paket taze milföy kullandım Bulamayanlar oda ısısında açılmış milföy hamurunu dikdörtgen hale getirip kullanabilirler)
İç harcı için:
200 gr çok ince çekilmiş fındık (2, 5 su bardağı)
70 gr fındık kırığı (1 su bardağından az eksik)
100 gr şeker (Yarım su bardağından az fazla)
1 paket vanilya
100 gr süt kreması (Yarım kutu)
2 adet yumurtanın sarısı
Beyaz glazür için;
150 gr pudra şekeri (1, 5 su bardağı)
Açmak için çok az su (çeyrek çay bardağı kadar)
Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml
Hazırlanışı
Derince bir kabın içerisine toz haline getirilmiş fındık, fındık içi, vanilya, şeker, krema ve yumurta sarıları alınarak macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılır
Pudra şekeri ve su ayrı bir kapta çok sıvı olmayacak şekilde karıştırılarak hazır hale getirilir
Milföy hamuru dikdörtgen olacak şekilde açılır İçerisine hazırlanan fındıklı harç sürülür Uzun uçtan başlanarak sarılır ve rulo haline getirilir
Keskin bir bıçakla 12 cm genişliğinde kesilir (Püf nokta: Her kesimden sonra bıçak temiz bir bezle silinirse kesme işlemi daha kolay olacaktır )
Fırın kağıdı serili tepsiye dizilen rulolar önceden ısıtılmış 200 derece (altüst) fırında 2025 dk kontrollü pişirilir
Pişen rulolar hafif soğuduğunda üzerlerine hazırlanan beyaz glazür sıkılarak süslenir ve servis edilir
Afiyet olsun
275300 gr kadar milföy hamuru
(Ben 1 paket taze milföy kullandım Bulamayanlar oda ısısında açılmış milföy hamurunu dikdörtgen hale getirip kullanabilirler)
İç harcı için:
200 gr çok ince çekilmiş fındık (2, 5 su bardağı)
70 gr fındık kırığı (1 su bardağından az eksik)
100 gr şeker (Yarım su bardağından az fazla)
1 paket vanilya
100 gr süt kreması (Yarım kutu)
2 adet yumurtanın sarısı
Beyaz glazür için;
150 gr pudra şekeri (1, 5 su bardağı)
Açmak için çok az su (çeyrek çay bardağı kadar)
Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml
Hazırlanışı
Derince bir kabın içerisine toz haline getirilmiş fındık, fındık içi, vanilya, şeker, krema ve yumurta sarıları alınarak macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılır
Pudra şekeri ve su ayrı bir kapta çok sıvı olmayacak şekilde karıştırılarak hazır hale getirilir
Milföy hamuru dikdörtgen olacak şekilde açılır İçerisine hazırlanan fındıklı harç sürülür Uzun uçtan başlanarak sarılır ve rulo haline getirilir
Keskin bir bıçakla 12 cm genişliğinde kesilir (Püf nokta: Her kesimden sonra bıçak temiz bir bezle silinirse kesme işlemi daha kolay olacaktır )
Fırın kağıdı serili tepsiye dizilen rulolar önceden ısıtılmış 200 derece (altüst) fırında 2025 dk kontrollü pişirilir
Pişen rulolar hafif soğuduğunda üzerlerine hazırlanan beyaz glazür sıkılarak süslenir ve servis edilir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.