iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 pk hazır baklava yufkası
1 kase fındık
125 gr tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b toz şeker
1,5 su b su
bir dilim limon
ÜZERİ İÇİN:
bitter çikolata
HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz Tereyağını tavada eritiyoruz Tereyağı kaynayıp kokusu çıkınca dibine kalıntıları ineceği için süzgeçten geçirirsek daha iyi olur Fındığı doğrayıcıdan toz olmayacak şekilde geçiriyoruz Baklava yufkalarını 3er 3er ayırıyoruz Üzerlerine eritilmiş tereyağını fırçayla serpiyoruz Uç kısmına, enlemesine fındık serpiyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Rulonun bittiği kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yanyana diziyoruz
Tepsi dolana kadar bu işleme devam ediyoruz Üzerlerine de kalan tereyağını sürüyoruz Yağını çekmesi için biraz bekletiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Fırından çıkmış baklavaya, ılık şerbeti döküyoruz Bitter çikolatayı bir kaseye koyuyoruz, kaseyi de kaynayan suyun üstüne oturtuyoruz Çikolata eriyince yağlı kağıttan külah yapıp çikolatayı içine döküyoruz Tatlımız soğuyunca önce dilimliyoruz, sonra dilimlerin üzerine çikolatadan çizgiler sıkarak servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
1 pk hazır baklava yufkası
1 kase fındık
125 gr tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b toz şeker
1,5 su b su
bir dilim limon
ÜZERİ İÇİN:
bitter çikolata
HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz Tereyağını tavada eritiyoruz Tereyağı kaynayıp kokusu çıkınca dibine kalıntıları ineceği için süzgeçten geçirirsek daha iyi olur Fındığı doğrayıcıdan toz olmayacak şekilde geçiriyoruz Baklava yufkalarını 3er 3er ayırıyoruz Üzerlerine eritilmiş tereyağını fırçayla serpiyoruz Uç kısmına, enlemesine fındık serpiyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Rulonun bittiği kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yanyana diziyoruz
Tepsi dolana kadar bu işleme devam ediyoruz Üzerlerine de kalan tereyağını sürüyoruz Yağını çekmesi için biraz bekletiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Fırından çıkmış baklavaya, ılık şerbeti döküyoruz Bitter çikolatayı bir kaseye koyuyoruz, kaseyi de kaynayan suyun üstüne oturtuyoruz Çikolata eriyince yağlı kağıttan külah yapıp çikolatayı içine döküyoruz Tatlımız soğuyunca önce dilimliyoruz, sonra dilimlerin üzerine çikolatadan çizgiler sıkarak servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta