iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler Ekmeği için :
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı süt
*1 paket kuru maya
*2, 5 yemek kaşığı pudra şekeri
*2, 5 su bardağı un
*1 adet yumurtanın sarısı
*Bir tutam tuz
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzerine :
*200 gram kaymak
*1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Fındıklı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
1
*Ekmeği için yoğurma kabına ılık sütü alıp mayayı eritip kalan diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakalım
*Ardından hamuru yuvarlak büyük boy kek kalıbına uygun olacak şekilde merdane ile düzgünce açıp margarinle yağlanmış kalıba yerleştirelim
*150 derece fırında 45 dakika pişirelim
*Kalıptan çıkardıktan sonra bir gün oda sıcaklığında bekletip kuruması sağlanır
*Ertesi gün tencereye su ve şeker ekleyip kaynatılır ardından limon suyu sıkılıp ocaktan alınıp bekletmeden geniş bir tepsiye kuru ekmeği alıp ocağın üzerine alalım ve şerbeti yavaş yavaş döküp her tarafının çekmesi vs yumuşaması sağlanır
*Soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alalım üzerine kaymak ve fındık içi serpelim
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı süt
*1 paket kuru maya
*2, 5 yemek kaşığı pudra şekeri
*2, 5 su bardağı un
*1 adet yumurtanın sarısı
*Bir tutam tuz
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Üzerine :
*200 gram kaymak
*1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Fındıklı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
1
*Ekmeği için yoğurma kabına ılık sütü alıp mayayı eritip kalan diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakalım
*Ardından hamuru yuvarlak büyük boy kek kalıbına uygun olacak şekilde merdane ile düzgünce açıp margarinle yağlanmış kalıba yerleştirelim
*150 derece fırında 45 dakika pişirelim
*Kalıptan çıkardıktan sonra bir gün oda sıcaklığında bekletip kuruması sağlanır
*Ertesi gün tencereye su ve şeker ekleyip kaynatılır ardından limon suyu sıkılıp ocaktan alınıp bekletmeden geniş bir tepsiye kuru ekmeği alıp ocağın üzerine alalım ve şerbeti yavaş yavaş döküp her tarafının çekmesi vs yumuşaması sağlanır
*Soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alalım üzerine kaymak ve fındık içi serpelim